Nowan opekaartiin on liittynyt myös Aaltikselta tuttu Tiina. Tällä kertaa luvassa oli pitkään odotettu estetunti. Taas piti etukäteen pelätä että perutaanko tunti pakkasen takia mutta sää suosi ja pakkasta oli "vain" -15 terästettynä jäätävällä viimalla ja lumisateella ja siellähän me oltiin pihalla säiden armoilla. Ratsukoita tunnilla oli 3.

 
Grandi oli pohjalle tehnyt jo yhden tunnin ja oli yllättävän rauhallinen. Koko tunnilla ei tainnut tulla kipitystä eikä spurttailua. Välillä sai jopa patistaa eteen. Kyllä se sitten reipastui. Aluksi mentiin keskilinjalla olevia puomeja ravissa. Aina 2 askelta väliin, puomeja oli n. 8 peräkkäin. Toisesta päästä vuorotellen oikealle ja vasempaan. Meni ihan ok. Kerrankin tuntui siltä että jos ei tullut pahemmin kommenttia niin se tarkoitti sitä että meni hyvin. Muutaman kerran mentiin niitä laukassakin, siinä vauhtia taisi aluksi olla vähän liikaa mutta saatiin parannettua. Taisi lopuksi olla aika vaivatonta.
 
Sitten alkuun nostettiin ristikko ja ruvettiin tulemaan sisään ravissa. Sain hevosen ainakin kertaalleen ristikolle jopa turhankin rauhallisesti. Puomien yli sitten laukattiin. Sitten loppuun laitettiin okseri eli: puomi, ristikko, 5 puomia ja okseri. Kivasti meni. Kommenttia tuli että lantiota enemmän eteen hypyissä ja esteiden välillä (eli puomeilla) ja peppua ei niin taa ja ylemmäs penkistä. Okseria nostettiin aluksi n. 50, sit n. 70 ja lopuksi n. 85 senttiin. Grandi yllätti positiivisesti eikä yrittänytkään kieltää kertaakaan. Ekalla kerralla jäin vähän hypyssä jälkeen kun en luottanut ratsuuni.
 
Meni perushelposti, Grandi oli mukava vaikka välillä olikin löysä ja välillä turhan innokas. Lapasissa pysy kivasti. Hyppelyiden jälkeen mentiin vielä hankikahlaamaan. Siitä Grandi tykkäsi kovasti. Tahtoi mennä lujaa ja mäkiä ylös. Hienosti nousi jalat ravissakin siinä. Syvimmillään tuntui että lunta oli mahan alle asti.
 
Tunnin jälkeen hoidettaessa käyttäytyi tosi hyvin. Jalat nosti nätisti ja hengitteli mun olkapäähän kun putsasin kavioita.
 
Ongelmia:
lantiota pitäisi saada edemmäs hypyissä
kerran hypyssä okserille jäin vähän jälkeen kun epäröin että meneekö ratsu siitä
 
Parannusta:
tänään meni aika helposti
ei kieltoja eikä yrityksiäkään