Tunnin aiheena maastoesteitä eli maastiksia. Tällä kertaa meitä oli tunnilla 5. Kelinä oli n. +15. Aluksi käveltiin löllömärällä kentällä vaihtelevassa tihkussa/sateessa vartti. Hyppysuunnitelmat vähän muuttu kentän kunnon takia, kaikkia kentällä olleita esteitä ei voinu hypätä kun ne oli keskellä liejua. Alkuravit vedeltiin kentän ympärillä maastossa, samoin alkulaukat. Vauhtia oli aika reippaasti. Sielläkin hepo puikkelehti jos oli pohkeet irti.

 
Verkkahyppynä hypättiin kentälle tuotua mariannetukkia kumpaankin suuntaan. Tuli miniaskel ennen estettä. Sit mentiin veteen muka ravissa, Julio halus laukata jo sillä kertaa. Seuraavalla kerralla laukassa mentiinkin jo tsiljoonaa. Takasuojatkin pyöri jaloissa.
 
Sit hypeltiin veden jälkeen tukkia, meni ok-. Sit punainen arkku (75 cm), kapea talo, vesi ja tukki. Julio kopsautti takaset arkkuun, arkun jälkeen kiihdytti hurjasti ja talosta luikahti ohi. Voltti ja yli, loput ok mutta lujaa. Lopuksi lisättiin alkuun kentällä hypättävät mariannetukki ja rengaseste. Ennen renkaita ope käski raipata. Meni yli mutta laakana. Talolta luikahti taas ohi. Tehtiin tosi minivoltti siihen ympärille ja yli. Essi jotain eitä taisi huudella. Lopuista mentiin taas vauhdilla.
 
Lopuksi meidän piti vielä hypätä talo ja mennä veteen. Siinä lähestyttiin taloa paljon rauhallisemmin ja meni heti yli. Sit veteen taas turbovauhtia. Jarrut toimi kuitenkin.
 
Kivaa oli vaikka kuski ois halunnutkin mennä vaan rataestevauhtia. Hypätessä meni kaksi mäkäräistä silmiin, onneksi näin silti. Käynnissä syke oli 140. Hypätessä ei onneksi satanu pahemmin, tunnin jälkeen taas sato. Estekorkeus oli max n. 80 cm. Essi sano että kiellot (2 kpl) johtu siitä että Julio tuli esteelle liian lujaa ja liian pitkänä eikä saanu siitä sitten hypättyä.
 
Ongelmia:
vauhti oli välillä (lähes) pois hanskasta
en osannu istua laakahypyissä
hepo veny pitkäksi baanatessa
 
Parannusta:
pysyin hyvin kyydissä vaikka luikahteli ohi