Torstaina olin jatkotunnilla, nyt päädyin alkeisjatkolle. Addiktio on näemmä kova. Mutta osaava opettaja osaa opettaa kutakin oppilasta oman tasonsa mukaan. Ratsutoivelistani piti sisällään Tellun, Picon, Tihtan tai jonkun uusista. Ratsukseni osui nyt toista kertaa Assi. Ratsukoita tunnilla oli 7 ja pihalla oli -9.

 
Assi oli taas vähän erilainen mihin olen tottunut. Sekin on mielestäni jotenkin sympaattinen tamma ja kokonsa puolesta (hoikahko 160 cm) olisi mulle passeli. Heti alkutunnista sain käyttöohjeet että hepo on hidas pohkeille, joten nopeat pohkeet. Päätin antaa vähän enemmän reagointiaikaa. Melko laiskasti taisin ratsastaa, sillä hepo ei pahemmin pyöristynyt alkuverkoissa. Vauhtia olisi saanut monesti olla enemmän ja raipalla napauttelin ja maiskutin. Maiskutuksesta tuli useamman kerran sanomista että yritä välttää mutta se tuntui tulevan aika automaattisesti. Tiedä sitten että auttoiko yhtään.
 
Alkutehtävänä piti mennä suoraan kevyessä ravissa. Toisella sivulla oli 3 puomia uran sisäpuolella, toisella mentiin äksien välistä. Mennä humputeltiin ja meni suht ok. Päätyihin piti tehdä ympyrät, siinä piti olla kuulemma tarkkana ettei kaula ja pää karkaa liikaa oikealle (oikeassa kierroksessa). Meille tuli kommenttia jossain vaiheessa että eiköhän oo kevennetty jo ihan tarpeeksi ja menin sitten Assin kanssa harjoitusravissa. Pompin jonkin verran eikä hepo mennyt kovin rentona. Polvet rennoiksi alas ja varpaat menosuuntaan tuli kommenttia monesti mutta muuten jalan asento oli kuulemma melko ok.
 
Vasemmassa kierroksessa tuli ehdotus että väistätä takajalkoja ympyrällä ulos. Väistämällä sain ratsun aina pieneksi hetkeksi pyöreäksi. Lopulta jäätiin keskelle pyörimään omalla ympyrällä ja yritin väistää takapäätä ulos. Välillä tuli hyviä askelia mutta valitettavasti väliin tuli aina noin 1,5 huonosti mennyttä ympyrää ennen seuraavia hyviä askelia. Oli siis yllättävän hankalaa. Vasen pohkeeni ei ollut tarpeeksi tehokas. Sanomista tuli että pitäisi opetella raipan käyttöä. Pieni naputtelu oli sekin vähän onnetonta tänään.
 
Laukkaa mentiin melko vähän ja laukattiin vain oikeaan kierrokseen. Laukannosto C:ssä, laukkaa kolmen puomin yli, toiseen päähän ympyrä ja sitten raville. Assi nosti laukat yllättävän hyvin. Melkein voisi sanoa että ennakoi muttei kuitenkaan kun laukka nousi missä pitikin, korkeintaan puoli askelta ennen. Kun askel osui puomeille niin päästiin tasaisella 4 laukalla välit. Jos tuli huonoja askelia niin patistin loikkaamaan aiemmin, jolloin hepo kiihtyi puomin jälkeen. Parhaimmillaan päästiin rauhassa yli. Ympyrällä laukka tuntui kumman pompottavalta joka kerta. Välillä yritin ratsastaa siellä enemmän eteen jos meno tasottuisi mutta tämä ongelma jäi ratkaisematta.
 
Loppuverkassa kaikki hepat oli yllättävän täpinöissään. Assi kuunteli kun kaveri puhisi takana ja meinasi pömelöidä siitä. Yritin vaihtaa paikkaakin, sillä takana tapahtuva kummallisuus on kaikista pahinta. Useampi hepo oli siis pörheänä mutta kovin isoja lähtöjä ei otettu. Pientä sivuloikkaa kun kaverit vähän laukkasi. Olin melko äimänä kun Maisakin heitti takapuolta kunnolla ilmaan. Lopuksi kun piti siirtyä käyntiin niin Assi näki vielä keskellä kenttää mörköjä ja ihan yhtäkkiä kieltäytyi menemästä eteenpäin. Jatkettiin sitten ravilla vielä puoli kierrosta että hepo rauhoittui ja möröt hälvenivät.
 
Edellisen kerran jälkeen tallille oli tullut uusi pikkuheppa, tummanrautias (kipan mukaan) Ruuti. Oli kuulemma käynyt jo tunneillakin ja ollut mukava. Soma töhötukka.
 
Ongelmia:
käynti oli hirveää laahustamista
lopuksi näki mörköjä
tuntuu että oma taito ratsastaa erilaisia hevosia on huonontunut
kuski ei saanut maiskutustaan kuriin
ympyrällä pomppiva laukka
 
Parannusta:
laukat nousi hyvin
sain muutaman kerran pariksi askeleeksi kerrallaan pyöristymään
 
Janitan blogissa on kannuskisa menossa, tällä osallistun siihen.