Tänään tallille mennessä pelkäsin että mennään taas merelle koska oli lämmintä (+25) ja aurinkoista. Onneksi luvassa oli kuitenkin estetunti. Kenttä oli möyritty osittain, joten oltiin maneesissa. Siellä oli onneksi ihan siedettävää eikä hirmu kuuma. Ratsukseni osui ekaa kertaa nuori tamma Alina. Se oli jo edellisellä tunnilla hommissa, joten kävin katsomassa millainen päivä sillä on tänään. Vähän veltolta näytti. Esteitä kasattiin keskelle maneesia 4: 2 pystyä ja 2 okseria. Ratsukoita meidän tunnilla oli 7 tai 8, unohdin laskea.

 
Alkuverkassa Alina oli mukava. Ulko-ohjan tuki sai olla kunnolla mukana volteilla, muuten puski ulos. Toimi kivasti kaikissa askellajeissa. Vauhtiakin löytyi kun vähän raipalla avitti. Laitoin varmuuden vuoksi kannukset. En sanoisi hepoa laiskaksi. Ekana tehtävänä ravailtiin 3-kaarista kiemurauraa ja suoristuskohdissa oli puomeja. Alina meni kivasti, ite vaan meinasin aluksi mennä turhan kaarevasti puomeista yli. Sitten nostettiin toinen este pikkupystyksi. 3-kaarista siis edelleen ravissa, mutta ennen viimeistä kaarta oli pysty, jolla piti saada oikea laukka. Laukassa oli tarkotus mennä viimeinen kaari ja pitkää sivua kevyessä istunnassa mutta käytännössä joka kerta joku ravasi meidän edessä, joten ei päästy laukkaamaan loppuun asti. Alina nosti nähdäkseni joka kerta oikean laukan kuten pitikin.
 
Sitten hypättiin oksereita kahdeksikkomaisesti. Estekorkeus oli turvallisen matala, jossain 60 sentin kieppeillä. Mentiinköhän muutama kierros. Laukka vaihtui esteillä tosi kivasti. Sitten mentiin niitä uusintateillä eli piti kääntää tiukasti ennen taaempaa pystyä. Kaarteessa meidän laukka vähän hyytyi ja muutaman kerran vähän kiivettiin jälkimmäisestä yli. Laukan hyytyessä se ei aina vaihtunut hypyssä. Mutta joka kerta oltiin menossa yli. Sitten hypättiin pystyjä vinoilla lähestymisillä. Muualla laukka oli hyvää ja reipasta mutta 4 askelta ennen estettä rupesi hyytymään. Hypittiin sitten nuo vinot tosi läheltä ja sekin oli vähän kiipeämistä. Muuta arkuutta esteisiin ei ilmennyt.
 
Lopuksi hypättiin vielä 4 esteen rata, jossa kaikki hypyt tuli ovetonta sivuseinää kohti. Pystyille siis kierrettiin lenkit takaa. Helpommin mutta melko lyhyellä tiellä ne olisi varmaan hypännyt toiseen suuntaan. Meni ihan ok, mutta laukka olisi voinut pysyä tasaisena koko suorituksen ajan. Nyt hyytyi sekä vinohyppyihin että kaarteisiin. Vikalla hypyllä laukkakin jäi vaihtumatta. Estekorkeus oli korkeimmillaan n. 80 cm.
 
Ollakseen noin nuori niin Alina oli aivan huippu esteillä. Mukisematta yli kaikista eikä kiemurrellut kuin käynnissä pitkin ohjin. Yksi kivoimmista esteratsuista Äimiskällä tähän mennessä. Sitä vähän ihmettelin kun Alinalla oli olympiakuolaimet ja ohjat kakkosrenkaassa. Mitenköhän toimisi nivelillä? Melko paljon ehdittiin taas hyppiä ja itellä palautu taas mieleen mikä on Äimiksen parasta antia (estetunnit). Turhan paljon ollut siellä niitä uintireissuja ja kurjan olon jättäneitä kouluvääntöjä viimeaikoina.
 
Ongelmia:
vinohypyissä hyytyi vauhti lähestymisissä
tiukoissa kaarteissakin laukka hyytyi
hyytyneestä vauhdista laukka ei vaihtunut esteen päällä
vasemmassa kierroksessa pitkällä sivulla nousi vaan oikea laukka
 
Parannusta:
laukat vaihtui tosi hyvin jos mentiin reippaasti
ei tehnyt mitään omiaan (pitkin ohjin käynnissä vaan kiemurteli)
kaikki pysy kyydissä vaikka ponit kielteli