Tänäänkin näytti etukäteen pahalta että kastun Easyn kanssa ratsastaessa. Mutta taas sadepilvet tiputtelivat pahimpansa jo päivällä ja ite selvisin hyvin kevyellä tihutuksella. Hepo kiukkuili taas tyypilliseen tapaansa karsinassa ja kentälläkin vaikutti normaalilta. Alku taas harjoiteltiin paikallaan seisomista. Kenttä oli tallin sivulta lätäkköinen, joten mentiin koko tunti edellisen käyttäjän jättämiä ympyräjälkiä. Pitkin ohjin kävellessä hepoa ärsytti joka kerta kun pyysin sitä jatkamaan ympyrällä ja meinasi haukata jalastani. Tän sentään ehdin ennakoida. Kahdella seuraavalla kierroksella sama juttu. Saatiin olla yksin kentällä, lämpöä oli n. +10.

 
Alkuun mentiin käynnissä ja ravissa ympyröitä kumpaankin suuntaan. Hepo oli aavistuksen hidas hetkittäin mutta kuitenkin ihan ok työmotivaatiolla liikkeellä tänään. Alkuun väistöt oli aika tahmeita ja sulku ympyrällä kiemurtelua. Tein sulut sitten lävistäjämäisesti ja meni heti paremmin. Avoja tein myös pikkupätkät suoraan. Sitten ruvettiin väistämään ravissa uralta keskilinjalle. Ympyröillä tehtiin välillä ravin säätelyä. Istuin harjotusravissa ja mentiin isompaa ja välillä lyhyempää ravia. Ääripäät taisi jäädä kokematta mutta lyhyt ravi onnistui lopulta hetkittäin kivasti. Oikeassa kierroksessa oli lisäksi neuvottelemista asettumisen kanssa.
 
Välikäyntien jälkeen otettiin laukka mukaan treeniin. Alkuun mentiin ympyrältä toiselle vaihtaen laukkaa käynnin kautta. Laukasta käyntiin tuli vähän hitaasti. Muutaman kerran peruutettiinkin. Laukat nousi kivasti vaikka välillä piti muistuttaa että käynnissäkin piti edetä eikä jäädä tahmailemaan. Kertaalleen sain laukannostossa pukin. Aika vähäinen pukkimäärä meidän nostoihin nähden kuitenkin. Kun annoin nostomerkin ulkoetujalan aikaan niin taisi ravitkin jäädä välistä. Hyviä nostoja tuli tänään. Sitten lisäsin kuvioon raviväistöt ja ravin ja laukan säätelyn. Tässä vaiheessa väistöissäkin vauhtia oli jo riittävästi. Loppua kohti hepo rupesi ennakoimaan laukasta käyntiin siirtymiä hidastamalla laukkaa ja raviaskelten määrä jäi enää muutamaan. Laukka oli suht pyörivää ja yllättävän rauhallista. Välillä otettiin pieniä pätkiä vähän isommin mutta tuli hyvin takas. Ei kaahottanut oma-alotteisesti, pikemminkin hidasteli kun tiesi että jotain tapahtuu. Muutaman kerran tiputti yhdessä kaarteessa raville. Ravissa istuin suurimman osan ajasta alas harjoitusraviin.
 
Loppuraveissa meni tosi epätasaiseksi. Kun rupesin keventämään niin hepo välillä painoi kohtuuttomasti kädelle ja toisena hetkenä hidasteli tai kiihdytteli. Siirtyi lähes käyntiinkin välillä. Yritä siinä sitten keventää tasaisesti. Reipas meno oli kipitystä. Sitten ratsu kunnolla pohkeiden väliin ja ulko-ohja tuntumalle niin parani hitusen. Huomattavasti enemmän parani kuitenkin kun annoin sille enemmän mietittävää. Väistöt meni yllättävän hyvin myös kuskin keventäessä. Pään viskomista hepo ei kentällä näyttänyt ja asennekin muuttui jalanhaukkailusta positiivisemmaksi kun alotettiin hommat.
 
Loppukäynnit käytiin maastolenkillä. Kyttäsi hitusen mutta vähemmän kuin yleensä. Pitkin ohjin sitten heitteli päätään muutaman kerran. Takas tallillepäin käynti oli vihdoinkin pitkää ja letkeää. Takki ois ollut ihan hyvä lisävaruste tässä vaiheessa.
 
Ongelmia:
painoi välillä kädelle ihan kunnolla ja yritti vetää kuskia etukenoon
oikea pohje oli hankala saada läpi ja hepo asettumaan oikealle
 
Parannusta:
ei viskonut kentällä päätään yhtään
nosti laukat hyvin