Menin tänään suoraan opiskelemasta tallille kun meillä piti olla viiteen asti. Eipä sitten ollut mutta olinpahan ainakin ajoissa tallilla. Matkaakin tuli yllättävän vähän, vain jokunen kilometri. Esteitä luvassa ja ratsuna Lanttu. Taas uusi tuttavuus kuten arvelinkin. Aika monta edelleen kokeilemattakin. Hepo asusti hirsitallissa pihalla mutta oli vielä ulkoilemassa. Kivasti oli aikaa hakea hepo sisään (etsiä ensin joku tunnistamaan se) ja etsiskellä harjoja, suojia ym. hukassa ollutta tavaraa. Täälläkin oli talli kovasti autiona. Pihalla n. -1 ja n. 8 ratsukkoa tunnilla (unohdin laskea).

 
Lanttu oli kovin seurankipeä, ei selvästi tykännyt kun jätin sen pesuboksiin yksin kun kävin hakemassa tavaroita. Tunnilla oli reipas. Tuntui oma toiminta jotenkin hitaalta, kun tuskin ehdin ravailla kun muut oli jo laukanneet ja tahtoivat vaihtaa suuntaa. Alussa oli vähän ohjausongelmia ja aiheutettiin lievää kaaosta.  Ajattelin jo että tipahdan kyydistä vielä käännösongelmien takia. Muutama kerta lähestyttiin seinää kiemurtaen ja vauhdilla enkä tiennyt kumpaan suuntaan hepo lähtee. Mukavan keveä oli kyllä edestä. Alkuverkassa oven kulmassa oli hepon mielestä mörköjä.
 
Verkkahyppynä hypättiin ensin ristikko kahdesti, sitten pystynä ja sitten okserina kahdesti. Vauhtia oli aivan liikaa, varsinkin esteen jälkeen. Ja nostaessa tuli väärä laukka, hidastin raviin ja sain väärän laukan uudestaan. Tapahtui ainakin kahdesti. Esteen jälkeen meni puolisen kierrosta että päästiin käyntiin. Onneksi kavereiden lähestyvät pyllyt hidasti. Este loikattiin melko isosti joka kerta.
 
Muita esteitä ei taidettu loikkiakaan vaan sitten ruvettiin ratahommiin. 7 loikan rata alkuun: vasemmassa laukassa pysty kohti ovea, vasemmalle, keskilinjalla oleva pysty, oikealle, toinen keskilinjalla oleva pysty, vasemmalle, okseri hieman lävistäjämäisesti, oven edestä eka pysty toiseen suuntaan, lievästi vasemmalle kaareva linja okserille ja lopuksi kakkoseste toiseen suuntaan. Meille hyppykorkeus oli n. 60 cm. Meidän rata ei mennyt ihan putkeen. Kakkoselle tuli kielto ja yksi tippui. Välillä oli ohjaus- ja nopeudensäätöongelmia. Kaikkea muuta kuin sulavaa ja tasaista menoa. Mutta räpellettiin perille asti ja pysyin kyydissä. Perusradalta siis 8 vp. Tässä vaiheessa tuntia tuntui että meni ihan kammottavasti. Mutta kun muilla meni vielä huonommin niin rupesi tuntumaan tuo oma suoritus ihan siedettävältä. Ei sen niin pitäisi mennä.
 
Lopuksi mentiin 4 esteen uusintarata: verkkahyppyokseri katsomoa kohti, eka pysty ovea kohti, vasemmalle, toinen okseri poispäin katsomosta ja päädyn kautta jälkimmäiselle keskilinjan suuntaiselle pystylle ja siitä vasempaan. Eipä paljon sulavammin mennyt. Yhdestä meinattiin taas mennä ohi mutta päästiin sitten ravilla yli. Ja yksi tipahti. Ei juurikaan parannusta perusradasta. Uusinnasta siis 4 vp.
 
Tunnin jälkeen selvisi että Lanttu on vasta 5v. Se selittää paljon. Mukavasti oli kyllä esteille menossa, kiemurtelusta miinus. Mukavan herkkä heppa edestä, muualla sain laukkaa ihan kelvollisesti hidastettuakin. Taisin ratsastaa taas ite turhan hellästi. Lantulla ois kiva mennä koulutunnilla.
 
Ongelmia:
hepo kiemurteli
verkkahyppyjen jälkeen ei meinannu jarrut toimia
nousi paljon vääriä laukkoja
laukat ei noussu hosumalla
hyppi aika isosti, monesti sai ottaa käsillä kaulasta vastaan
kuski ei kovin nätisti mukana ja jalat oli kuulemma liian takana
 
Parannusta:
laukkaakin sai lyhennettyä kun malttoi istua kunnolla ja tehdä puolipidätteitä
kuski pysy kyydissä