Eilinen toive toteutui ja sain jatkaa kouluvääntöä Grandin kanssa. Kuntoonlaitto sujui aavistuksen verran huonommin kuin eilen. Kelinä oli hiukka tuulinen -14, mutta viimaa ei selässä pahemmin huomannut. Ratsastajia oli vain 2. Odotin taas piinallista rääkkiä mutta mentiinkin suht rauhassa. Tunnin jälkeen hepo oli kuitenkin hikisempi kuin eilen, joten rankempaa taisi olla.

 
Alkutunnista Grandi oli taas tosi kiva. Sain hyvin avuille ja asettumaan ja vauhdinsäätelykin sujui. Alkulaukoissa oli aivan huippu. Kuuliainen ja rauhallinen. Ekana harjoituksena mentiin avoja. Pientä häsläämistä siinä välillä oli itellä mutta kun olin tarpeeksi napakkana niin saatiin ihan hyvää kuviota aikaan. Taas taisin yrittää ratsastaa turhan paljon ajatuksen voimalla ilman apuja. En enää muista reittiä ihan tarkkaan mutta avot mentiin pitkillä sivuilla uralla tallin päässä, muualla ylitettiin muistaakseni puomeja. Olisin voinut kehua hepoa tässä enemmänkin. Hankalinta oli yrittää tehdä avoja kevyessä ravissa kun on aina tottunut siihen että istutaan harjotusravissa koululiikkeitä väännettäessä.
 
Sitten tehtiin taas laukkatehtävää ja olin tietysti mielissäni. Jonkinlaista X-kuviota mentiin ja pituushalkaisijalla ylitettiin puomi tai kaksi. Laukkaa piti mennä kulmaan asti ja siellä vasta raviin ja melko pian uusi nosto. Tallin päähän tehtiin voltti puomin yli. Meni tosi kivasti. Hepo pysyi hallussa ja meni välillä open mielestä jopa turhan rauhallisesti. Raviin siirtymät kulmissa onnistu hyvin, ei rikkonu raviin omia aikojaan mutta muutaman kerran nosti automaattisesti uuden laukan. Kerran vaihdettiin yhden raviaskeleen kautta. Mun mielestäni ei ollu hyvä vaan sit tehtiin rauhallisempi uusi nosto. Puomeille osuttiin pääsääntöisesti hyvin, muutama stiplukin tosin tuli ja taisi rikkoa ravillekin kerran kun ei osuttu. Mutta tosi kivasti meni, oli vähän semmonen olo että Grandi päästää mut tosi helpolla.
 
Sitten lähdettiin treenaamaan taas laukanvaihtoja puomeilla. Tehtävänä oli ensin kolmikaarinen ja sitten lävistäjät perään. Kaarien välissä oli yhdet puomit, lävistäjillä kaksi peräkkäin. Ja siitä alko taas meidän vaikeudet. Kiihdyttelyä kohti puomeja. Suurin osa vaihdoista jäi tulematta, muutaman kerran vaihto ristilaukalle. Itellä oli ajotus pielessä ja taas uusi sisäpohje irti. Painoavut ja johtaminen edelleen yhtä hukassa ku eilenkin. Välillä pompin aika korkealle satulasta kun Grandi loikki vauhdilla menemään. Muutama kerta näin päin (oikeassa laukassa sisään muistaakseni) ja sitten tehtävä takaperin eli toiseen suuntaan. Loppuun vielä vähän lisäyrityksiä. Aika kaameaa se oli mutta jokunen vaihto sentään tuli. Tosi huonosti tunsin takapuolessa että koska vaihto. En tiedä mikä siinä on että vauhti kiihtyy kohtuuttomasti. Kai jotenkin jännitän tulevaa vaihtoa. Kuvittelisin että puomien poisto saisi mut vähän rentoutumaan, koska vaihdon ei tarttisi tulla juuri tietylle askeleelle. Mutta varmastihan puomi muuten auttaa vaihtamaan. Tarvin selvästi paljon lisää laukanvaihtotreeniä.
 
Loppuravissa hepo oli tosi jännittynyt ja sipsutti kiireellä menemään. Vähän loppu aika kesken loppuverkassa enkä saanut sitä rentoutumaan. Suurimmaksi osaksi varmaan sen takia jäi semmonen olo että tunti meni tosi paljon huonommin kun eilen. Mutta loppuraveja lukuunottamatta meni hyvin pitkälle samalla lailla.
 
Lopputunnin kommentteina tuli että oon kehittynyt vuodessa hyvin. Tän vuoden tavoitteena ollut 80 cm:n puhdas rata tuli suoritettua, menipä se 90 cm myös puhtaasti. Helpon B:n merkki on tälle vuodelle vielä luvassa, kuulin seuralta. Ens vuodelle sitten tavoitteeksi esteillä metri ja koulupuolella olisi kiva pystyä menemään helpon A:n ohjelma hyväksytysti. Siihen tarvitsisin kyllä nykyistä tehokkaampaa koulupiiskausta.
 
Ongelmia:
omat kädet liian alhaalla, kyynärkulma puuttuu
jalat nousee ylös ja menee kuulemma liian taakse
laukanvaihtot oli aikamoinen katastrofi, kiihdyttelyä, pomppimista eikä vaihtoja
unohdin vissiin kehua tarpeeksi
 
Parannusta:
aluksi meni tosi kivasti
avot meni ihan ok kun vaadin kunnolla
aluksi laukatessa oli tosi helppo
 
Toivottavasti nyt on tullut heppailtua tarpeeksi varastoon koska luvassa on lähes kuukauden tauko. Lisää päivityksiä luvassa vasta joulun alla.