Tiistaille suunnittelin kouluratsastusta Easyn kanssa. Vähän lisää tarkkuutta ja rauhallisuutta sekä pohdintoja pään viskomisesta koulukisoissa. Hepalla oli hyvä päivä ja se käyttäytyi melko nätisti tallissa. Suuret plussat se sai kavioiden putsauksesta: nosti seuraavan jalan valmiiksi ilmaan. Olin ihan mielissäni. Kelinä oli aurinkoinen -3.

 
Tehtiin taas melko perustreeniä. Alkuun ympyröitä, voltteja ja taivutteluja. Vähän takaosan väistätystä ja hepoa kuulolle. Oikealle asetus oli taas hankalampaa.
 
Ajattelin että nyt olisi hyvä hetki mennä niitä vastalaukkoja ja harjoitella laukkalävistäjällä laukkaamista sinne uralle asti. Uralle asti laukkaaminen onnistui edelleen hirmu huonosti. Vasta kotona pohdin että sitä kannattaisi ehkä harjoitella nostamalla lävistäjän alusta tulevan myötälaukan niin hepolla ei tulisi laukanvaihtohässäkkää tai ravia niin helposti. Mentiin täyskaartoja, kiemurauria ja vastalaukkaympyröitä. Aikamoista räpellystä se oli. Oikeaan kierrokseen vasen laukka onnistui suht hyvin, melkein koko ympyrän. Mutta vasempaan kierrokseen suostui oikeassa laukassa ottamaan vain pari askelta ja vaihtoi. Ja sitä yritettiin melko monesti.
 
Ei ehkä hirveen fiksua kokonaistreenin kannalta mutta kuski ajatteli tässä vaiheessa että jos tahdot kerran vaihtaa niin mennään sitten laukanvaihtoja. Kumpaankin suuntaan vaihtoi mutta siisteydestä ja tasapainoisuudesta ei puhuta. Sitäkään en osaa sanoa että monenko askeleen aikana laukka vaihtui, varmasti tuli ristilaukkaa välillä. Tehtiin sekä pituushalkaisijalla että kolmikaarisella. Välillä saattoi tulla raviaskelkin väliin mutta yllättävän hyvin vaihtoi myös laukassa pysyen.
 
Loppuun yritin vielä saada ratsua taivutettua oikealle. Tehtiin ympyröitä ja voltteja ja väliin minivoltteja. Vasemmalle minivoltit meni suht ok mutta oikealle hepo enempi pyöri suorin vartaloin ympäri. Siitä tuli kuskilla sitten länkkäjutut mieleen. Pohdin että hepo ohjautuu hirmu hyvin, joku laukkapujottelutehtävä voisi olla sen kanssa aika hauskaa. Harjoteltiinpa sitten vielä loppuun pitkillä ohjilla kääntymistä käynnissä ja pitkin ohjin pysähtymistä. Pitkin ohjin ohjautuminen ei ollut enää kovin tarkkaa. Olipa treeni kuitenkin sen verran rankka että ratsun korventyvet hikosivat.
 
Ongelmia:
asetus ja taivutus oikealle
vastalaukat
 
Parannusta:
kiltti hoitaa
nosti kaviot valmiiksi putsattavaksi