Tänään lähdin Sirsin kanssa hakemaan sitä kadonnutta vauhtia. Laitoin varmuudeksi pyöreät tylppäkannuksenikin jalkaan. Tallissa hepo vähän öykkäröi kavioiden putsauksen kanssa. Kummallista, sillä aiemmin on antanut nätisti putsata. Nyt piti useampaakin jalkaa reuhtoa kesken kaiken irti. Pikkuongelmat jatkuivat pihalla kun siihen oli ilmestynyt pelottava pressu. Alkuun en edes tajunnut että jotain on muuttunut ja että pressu on niin pelottava. Loikkasin sitten korokkeelta kyytiin väärältä puolelta kun hepo päätti pyörähtää siinä ympäri. Siitä ei ollut moksiskaan ja ajattelin että hyvä saada vähän harjoitusta tällaiseenkin.

 
Matkalla kentälle vieressä pörisi traktori. Pörräsi siinä vieressä sitten koko ratsastuksemme ajan. Yllättävän vähän sitä piti kyttäillä, menoa ei hidastanut. Alkuun käynti oli taas vähän tahmeaa mutta vauhti parani vissiin hepan tottuessa traktoriin. Vähän myöhemmin kentälle tuli taas toinen ratsukko ja Sirsi katseli sen jälkeen entistä vähemmän ympärilleen. Ravi eteni hyvin kaikkiin muihin suuntiin paitsi kohti traktoria. Laukannostot oli edelleen vähän tahmeita. Oikea nousi jotenkuten, vasen melko huonosti. Alkuun tehtiin vähän laukka-ympyröitä ja siirtymiä käyntiin sekä laukannostoja. Sitten toinen ratsukko laukkasi pidemmän pätkän ja innosti meidätkin laukkaamaan. Mentiin pitkillä sivuilla enemmän eteen ja lyhyillä otin vähän kiinni. Välillä nousin kevyeen istuntaan. Sirsi selvästi tykkäsi.
 
Välillä käveltiin pätkä ja tehtiin muutamat laukannostot. Sitten laukattiin toiseenkin kierrokseen pidempi pätkä. Sen jälkeen mentiin 3-kaarista laukat mahdollisimman pikaisesti ravin kautta vaihtaen. Lennossa ei vaihtunut mutta yhden raviaskeleen kautta onnistui. Se oli aika mukava tehtävä.
 
Loppuraveissa hepo imi kivasti itse eteen ja oli melko tasaisen pyöreä. Kun kaveri poistui kentältä niin sen perään piti hirnua. Vähän pyöräyteltiin ympyröitä ja sitten käyntiä pitkin ohjin. Sain näemmä ratsun taas hikeen. Kivan rauhassa käveli. Ja loppuun taas talutustreenit. Aina alkuun meinaa kiihdytellä ja jättää johtajansa huomiotta mutta muutama käden heilautus edessä ja tomera oma pysähtyminen auttaa hienosti.
 
Ongelmia:
vasemman laukan nosto
 
Parannusta:
tasaisempi ja pyöreämpi
lopussa imi itse eteen