Äimiksellä oli vuorossa estetunti ja hepakseni oli merkattu Elli. Ensimmäinen ajatus oli että kieltoja luvassa. Kysyin että kuinka reipas se on että laitanko kannukset ja vastaus oli että voi laittaa. Hoidettaessa Elli vähän uhitteli, joten laitoin sen mukamas kiinni. Solmua en jaksanut tehdä mutta se riitti pitämään hevosen pään kauempana minusta. Elli kuitenkin huomasi ettei ole kiinni, joten piti se vetosolmu lisätä. Sitten hepo leikki houdinia ja avasi solmun hampaillaan. Tokihan vetosolmu aukeaa kun tietää mistä vetää.
 
Kelinä oli muutama plusaste ja ratsukoita tunnilla 8. Verkassa Elli ei tuntunut yhtä kivalta kuin viimeksi. Ekaa kertaa olin siis jo toista kertaa saman hevosen selässä Äimiksellä. Ellin kanssa edellinen kerta oli kylläkin jalkapalloa. Tänään mentiin turpa ylempänä ja vähemmän herkkänä. Enemmän perus ratsastuskouluhevosen menoa.
 
Maneesiin kasattiin 6 puomia innariväleillä toiselle sivulle ja toiselle pysty ja okseri 10,5 metrin välillä. Alkuverkassa mentiin puomeja ensin ravissa, sitten laukassa. Elliä sai vähän patistaa eteen kun on sellainen töpölaukkainen. Sitten puomit nostettiin kavaleteiksi. Taidettiin ensin nostaa vain toisesta päästä, sitten kummastakin. Pelottavalta näytti mutta hyvin päästiin yli. Mentiin muutaman kerran. Kertaalleen Elli päätti ottaa vielä yhden miniaskeleen ennen ensimmäistä. Sitten vaihdettiin suuntaa ja 2 viimeistä nostettiin n. 60 senttiin. Se oli Ellin mielestä turhan pelottavaa ja se tökkäsi ekalle. Kielsi mokoma siis kavaletille ja minä poistuin satulasta kaulalle istumaan. Sain kuitenkin kammettua itseni takaisin penkkiin ja uudella yrityksellä mentiin yli vaikka siinä taisi lopussa olla jotain mukanaolo-ongelmia. Meidän meno oli kuitenkin helpoimmasta päästä kiellonkin kanssa. Porukkaa lakosi maahan vaikka kuinka ja häsläykseen meni aikaa.
 
Lopulta päästiin hyppäämään itse esteitä. Yllätti kun ei hypättykään niitä peräkkäin vaan harjoiteltiin vinoja hyppyjä kahdeksikolla. Ekalla kerralla korkeutta oli n. 50 - 60 cm. Meni meillä ihan ok. Seuraavalle kierrokselle nostettiin n. 70 senttiin ja mentiin tuplakierros eli 4 hyppyä. Taas tuli kertaalleen ponnistuspaikkaerimielisyyksiä kun Elli otti vielä miniaskeleen. Plussat itselle että istuin ihan ok tästä huolimatta. Elli imi esteille kivasti ja mentiin aika reippaasti. Hyvin meni ja palautekin oli positiivista.
 
Tällä kertaa hypättiin yllättävän vähän kun ratsukoilla oli niin paljon ongelmia. Ei uskoisi että kavalettijumppasarja voi olla niin hankala. Tunnille mennessä talutusharjoitukset toimi mutta talliin mennessä ei yhtään. Elliä ei kiinnostanut yhtään pysähtyä vaan se tuli joka kerta minun alueelleni.
 
Ongelmia:
1 kielto kavaletille
ponnistuspaikasta oli pari kertaa erimielisyyksiä ja hepo otti miniaskeleen
ei ainakaan pyöreänä mennyt missään vaiheessa
 
Parannusta:
kuski pysyi kyydissä
hyvä imu esteille lopussa
positiivista palautetta tuli jalkojen paikasta ym.
Ellin hypyissä oli helppo istua