Tänään suunnittelin taas meneväni tallille ajoissa ja ratsastavani kentällä valoisan aikaan. Ajoissa on vähän suhteellinen käsite mutta valoisalla kuitenkin olin liikkeellä. Puoli neljältä selvisi että mahdun sittenkin myös tuntiratsulla tunnille tänään viideltä, joten tallille tuli melko kiire. Olosuhteisiin nähden olin erittäin tyytyväinen siihen, että olin vartin yli neljä ratsailla. Kentällä oli meidän lisäksi talutuksessa oleva poni, joten hyvin mahduttiin. Kelinä pilvinen +8 ja kenttä hyvässä kunnossa.

 
Tällä kertaa ratsastin päättäväisemmin heti alusta asti ja Easy toimi paremmin. Tehtiin voltteja ja siirtymiä taka-ajatuksena saada ratsu kulkemaan rauhallisemmin ja tasaisemmin. Alkutunnista heppa oli jopa hieman hidas. Edellisenä päivänä hierottavana ollut oikea pohkeeni venyi vähän paremmin alas mutta parannettavaa on edelleen. Hieronnasta tuli sama tuomio mitä olen itsekin huomannut että oikea on melko pahasti jumissa. Ratsun siirtymissä nousevaan turpaan en tänään kiinnittänyt huomiota niin meno tuntui jopa ihan mukavalta. Ravissa ei tullut kiihdyttelyjä missään vaiheessa tuntia ja asetuksetkin menivät paremmin läpi kun alusta asti pyysin selvästi. Päätä ei viskonut juurikaan ja narskuttelikin hyvin vähän.
 
Yritin taas tehdä rankempaa treeniä mutta olen vissiin vain liian lepsu tai huonokuntoinen kun ratsu ei tälläkään kertaa pahemmin hionnut. Päätreeninä oli tänään laukannostot ja siirtymät käyntiin. Alkuun ympyröillä, lopuksi kahdeksikolla. Meni yllättävän hyvin eikä ratsu kiihdytellyt laukassa missään vaiheessa. Laukat nousi joka kerta oikein. Vaikeinta oli laukan välissä saada reipasta käyntiä eteen kun hepo rikkoi raville. Sitten käveltiin vähän pidempiä pätkiä kunnes malttoi pysyä käynnissä ja liikkui kunnolla eteen. Laukasta siirtyi parhaimmillaan hienosti käyntiin, taisi tulla muutama suorakin siirtyminen, välillä tuli vähän ravia väliin. Jos ravia tuli liikaa niin sitten peruuteltiin. Peruutukset onnistui myös kivasti, tosin vähän vinoon välillä.
 
Hakemani tasaisuus löytyi yllättävän hyvin. Loppuraveissakaan ei kaahottanut. Taisi olla tasaisin tuntini Easyn kanssa tähän mennessä. Koulutunnille tai -valkkaan tekisi taas mieli tuon kanssa. Tällä kertaa ratsastus jäi sitten hieman lyhyeksi kun luvassa oli hevosen vaihto ja tunnille meno. Onneksi löytyi aputaluttaja niin ehdin käydä laittamassa Easyn mössöt sillä aikaa valmiiksi.
 
Ongelmia:
laukan jälkeen reipas käynti
 
Parannusta:
tasaisempi
narskutteli hyvin vähän