Sunnuntain estevalkkaan pyysin taas Tellua lainaan ja se onneksi onnistui. Päivä alkoi karsinan siivouksella. Esteitä ei onneksi tarvinnut kasata. Tellun kanssa ei voitu leikkia tarhassa luoksetuloleikkejä kun Teksu oli välissä sähläämässä. Ei onneksi lähtenyt karkuun. Kuntoon laitettaessa oli pääosin kiltisti mutta oikean etusuojan kohdalla yhtäkkiä äkäili. Samoin tunnin jälkeen nosteli takasiaan kun yritin tunnustella niitä. Pihalla oli hyisevä -12 ja itellä ehkä ratsastukseen jopa aavistus liikaa vaatteita (talvitakkini on tosi lämmin).

 
Edellisestä Telluilusta on vasta pari viikkoa mutta silti tuntui siltä etten ole sen kyydissä ollut pitkään aikaan. Ratsukoita valkassa oli 5 ja tällä kertaa ei ollut poneja joukossa. Alkutunnista yritin taas vähän pyöristellä ratsua, käynnissä onnistui jotenkuten, ravissa huonommin. Melko pian ruvettiin ravissa tulemaan puomien yli. Toisella sivulla oli samanlainen kiemuraura kuin perjantaina. Eli loiva kiemuraura 3 puomin yli ja keskimmäisen jälkeen tehtiin voltti uralle (neljännen puomin yli) ja ylitettiin keskimmäinen uudestaan. Alkuun Tellu loikki puomien yli vähän hassusti ravissa, hyvin huomasi selkään koska mentiin yli kun tuli tahtirikkoja. Ope käski ennemmin väistättää voltilla sisäpohkeella ulos kuin kääntää kaulaa sisään. Tellukin painoi vähän sisäpohjetta vasten. Tellu esitti myös epätyypillisen sivuloikan kun vasta kohdalla muka huomasi että yksi puomiluukuista oli auki. Onneksi pysyin kyydissä eikä luukusta aiheutunut enää enempiä ongelmia myöhemmin.
 
Näin leijutaan ravilla puomeista yli. Kuskin kädet taas turhan alhaalla ja suorina. Kuvaajana toimi Miia.
 
Laukkaa ei oltu otettu yhtään ennen tehtävää ja heti piti nostaa vastalaukka puomille suoristuksen jälkeen. Puomit mentiin siis kaarteen suuntaisesti myötälaukassa. Alkuun oli haparointia ja ekalla kierroksella mentiin melko huonosti. Taisi nostaa myötälaukkaakin ja tiputella raville. Ekalla yrityksellä väleihin taisi tulla vaan 3 laukkaa, 4 piti tulla. Jälkimmäinen kierros (vasen) eli oikean laukan nosto onnistui paljon paremmin. Kaarteet oli hyvät ja sain laukan säädettyä sopivaksi.
 
Sitten nostettiin kiemuran 3 estettä pikkupystyiksi. Tarkoitus oli perjantain tapaan saada laukanvaihdot ekalla ja vikalla. Tätäkin mentiin kumpaankin suuntaan. Ekalla tuli monesti vaihto mutta toinen vaihto tuli usein vasta esteiden loputtua kulmassa ja sekin vähän itekseen askeleessa. Oma paino taisi olla vähän hassusti ja vaihtoapujen ajoitus tökki. Vasemmassa kierroksessa tuli sanomista että esteellä katson oikealle seinään enkä seuraavaa estettä. Yritin siis varmistella vaihtoa vähän liikaakiin. Mahtoiko hepo sitten venyä liian pitkäksi vai oma paino väärään suuntaan kun vikan esteen vaihdot jäi tulematta? Kertaalleen mentiin vähän melkeen liian reippaastikin ja sillon omasta mielestäni vaihtoi kummatkin.
 
Lopuksi loikittiin vielä vähän hurjan näköistä suoraa linjaa. Maapuomi, pysty, 4 maapuomia ja okseri. Jokaisella laukka-askeleella siis jostain yli. Me saatiin kunnia olla vikana vuorossa kun Tellu oli kokenein. Vaikka tehtävä näytti hirveältä ryppäältä niin hyvin siitä päästiin silti yli. Ongelma vaan oli että laukan ei ois pitänyt vaihtua mutta joka ikinen kerta tultiin väärässä laukassa tehtävältä ulos. Kumpaankin kierrokseen!
 
Ensin vasemmassa laukassa, muutamia kertoja ei askel passannut ekalle maapuomille mutta silti selvittiin. Välillä jouduin pidättämään välissä vähän enemmänkin joka askeleella. Tellu ei silti epäröinyt. Sitten ensimmäinen maapuomi vaihtui okserin eteen ja tultiin toisesta suunnasta. Ohje oli pitää ulko-ohja kunnolla kädessä ja ulkopohje kiinni. Saatiin vaikka kuinka monta sakkokierrosta eikä laukka pysynyt oikeana. Välillä tuli käsky jäädä ympyrälle laukkaamaan ja työstää laukka paremmaksi, lyhyemmäksi ja ratsu kevyeksi edestä. Lisää laukkaa kävi käsky parin ekan kierroksen ajan. 3-4 kierroksen jälkeen ratsu oli paremmin töissä mutta laukka vipsahti silti tehtävällä vääräksi. Lopulta ope laittoi okserin eteen/sivulle/päälle puomin johteeksi, jonka avulla päästiin kaksi ekaa askelta myötälaukassa. Se riitti sitten. Oma paino on kuulemma vinossa ulos. Saatiin kuitenkin kehuja siitä että hepo joutui laukassa töihin ja vähän voimisteli itseään edestä kevyemmäksi.
 
Okserista yli ja väärässä laukassa alas. Miia kuvasi.
 
Loppuraveissa Tellu pyöristyi hitusen paremmin. Nyt ei tarvinnut jäädä harmittelemaan että työskentelyaika loppui kesken kun tuli pyyntö että voisinko liikuttaa Tellua toisenkin tunnin. Ja mielellänihän minä. Kävin selästä alhaalla purkamassa esteet ja menihän siinä joku vartti yhteensä. Päädyin siis siihen että menin kaksi erillistä kertaa.
 
Kuskin kädet seilaa taas alarekisterissä. Kiitos tästäkin kuvasta Miialle.
 
Oma ongelmani oli huono yliyrittäminen. Keskivartalo, oma suoruus ja painonsiirrot pitäisi saada huomattavasti nykyistä paremmin kontrolliin. Linjan viimeinen pysty oli lopuksi 85 tai 90 ja hyvin päästiin yli. Vaikka yritin vaihtaa laukkaa puomeilla ja kummallakin esteellä niin ei onnistunut. Eikä suorallakaan. Mutta halutessaan Tellu vaihtaa itse askeleessa. Voi kunpa osaisin paremmin!
 
Ongelmia:
vääriä laukkoja!!!
puomiluukun säikähdys
 
Parannusta:
sain lopuksi kuulemma vähän työskentelemään ja lyhentämään laukassa
ei kieltoja