Tämän päivän estevalkkaan sain Koran kuten olin toivonutkin. Tallissa hepo vähän hyöri ja yritti muka vähän äkäillä. Easyyn tottuneena tuntui kuitenkin kiltiltä. Pakkasta oli aamulla reilu 10 ja lämpeni siitä pikkuhiljaa lähemmäs nollaa. Meidän ryhmässä valkkalaisia oli 6, seuraavaan ryhmään jäi 4. Yleensä ollaan oltu yhdessä porukassa. Samantien kun päästiin maneesiin niin hepo tuntui säikyltä. Keli oli kyllä aika hassu kun maneesin sisällä satoi vettä.

 
Hepon säpsyily jatkui alkuverkassa ja koko tunnin. Tänään kaikki tuntui sille tosi jännältä. Yritin ite olla rauhassa ja olla tekemättä asioista numeroa. Vaadin kuitenkin että mennään sieltä mistä tahdon. Katsomon puolen lyhyt sivu oli vähän vaikea, samoin sivuoven kohdalla monesti säpsähti. Kottikärryt, lapio, valkoinen muovi ja esteelle tuodut puut oli myös kyttäilyn arvoisia tänään. Kovin rentoa menoa ei alkuverkassa saatu kun hepo meni välillä kylkimyyryä pää ylhäällä. Komensin tänään vähemmän kuin kolmisen viikkoa sitten tiistaina kun oli samantyyppisellä tuulella.
 
Selkäni oli tänään onneksi taas parempana. Muistin säryt vasta kun nostettiin laukka. Eikä mitään sietämätöntä kipuilua ollut missään vaiheessa.
 
Ekana verkkatehtävänä tultiin ravipuomeja ja väliin piti saada aina 2 raviaskelta. Alkuun hepo kiiruhti ja hätäili. Välillä taisin ite pyytää liikaa vauhtia. Tarkotus oli venyttää askelta eikä kiihdyttää. Lopulta kuitenkin päästiin välit useampaan kertaan vaadituilla askelilla. Nauratti kun katsoin videopätkää siitä (http://youtu.be/xkGtE_USbIU). Ei ihme jos ei tuntunut tasaiselta kun askelparin jälkeen oli aina leijumista.
 
Sitten puomit nostettiin toisesta päästä ylös ja tultiin laukalla. Alkuun meni pitkään ennen kun sain askeleen sisään osumaan. Sitä ennen monesti en ollut ekassa hypyssä mukana. Omasta asennosta ei tullut sanomista mutta siitä tuli että hepo näyttää pitkältä enkä saa löysätä ohjia ennen ekaa hyppyä. Taisin tehdä niin. Lähes joka kerta poistuttiin tehtävältä väärässä laukassa, kumpaankin kierrokseen. Lopulta kaksi keskimmäistä oli pikkupystyinä. Ja lopulta Kora malttoi mennä ne rauhassa. Video: http://youtu.be/AytOLY-_ZHk
 
Päivän teemana oli harjoitella suoria linjoja. Tarjolla oli 4 ja 3 laukan linjat. Alotettiin pidemmästä 17,5 metrin linjasta ja ekalla kerralla väliin piti saada 5 laukkaa. Eka este oli pysty, jonka alla oli vesimatto nipussa ja tokana oli portti. Viiteen laukkaan sai pidättää aika paljon. Seuraavalla kerralla taas kun piti tulla neljällä niin väli jäi pitkäksi.
 
Sitten vaihdettiin toiselle linjalle ja siihen piti tulla tuota äskeistä neljän askeleen laukkaa ja tähän väliin ottaa 3 askelta. Eka este oli okseri, jonka alla oli äksiä ja jälkimmäinen pysty, jonka alla oli tuoleja ja sivuilla palmut. Koran mielestä okseri oli niin jännä ettei sitä voinut hypätä (http://youtu.be/L8HG-Ner5ZQ). Kuski sai kritiikkiä että maiskuttaminen ei auta vaan käytä pohkeita. Katottiin estettä ihan rauhassa enkä päästänyt ohi. Seuraava yritys vei meidät esteen yli vaikka Kora melkeen taas pysähtyikin. Väliin tuli 4 askelta. Kaikille uusintakierros, sillä sen verran oli ongelmia. Kora edelleen kattoi okseria mutta nyt päästiin kolmella. Lopuksi saatiin vielä sakkokierros hepan tuijottelun takia. Taas meni vähän sujuvammin ja vaaditut 3 laukkaa.
 
Sitten esteitä nostettiin, kuulemma 15 cm. Aiempi korkeus oli n. 70, joten uusi oli ehkä 85? Ennen omaa vuoroa sain hepan nostamaan väärän laukan ihan käsittämättömän monesti, 6 tai 7 kertaa. Koran mielestä okseri oli taas mennyt pelottavaksi ja tyssäsi samaan paikkaan kuin ekallakin kerralla. Taas päästiin seuraavalla yrityksellä yli ja väliin tuli 3 askelta. Ajattelin jo ettei hypätä enempää mutta otettiin loppuun vielä kummatkin linjat putkeen. Ensin okseri ja palmut, sitten portti toisesta suunnasta ja pysty, jonka alle vesimattoa oli avattu. Alku päästiin ongelmitta, nyt laukka sujui eikä Kora enää loikannut okseria niin isosti. Palmueste vähän kolahti mutta pysyi ylhäällä. Portti taas jännitti uudesta suunnasta. Tulipa raviaskelkin ennen hyppyä. Yli päästiin kuitenkin vaikka meno meinasi hyytyä enkä vauhtia saanut pahemmin lisättyä. Vesimatosta päästiin kuitenkin mukisematta yli. Kaivatun 4 laukan sijasta tuli 5 mutta ope sanoi että se oli hyvä ratkaisu kun tuli noin pieni hyppy sisään. Meidän minirata: http://youtu.be/pBM_yyNU2vE
 
Loppuraveissa yritin saada ratsun turpaa vähän oikeallekin. Oikean pohkeen ois pitänyt olla paljon jämäkämpänä. Vähän vaihtelevasti onnistui. Opellekin sanoin etten ole Koralla yhtään koulutuntia mennyt. Hepo rentoutui vähän alkuun nähden mutta rennoksi sitä ei edelleenkään voinut sanoa. Säpsyi kaikkea mutta onneksi reagoi vain polvia notkauttelemalla.
 
Google paljasti että Kora on vasta vajaa 7,5 vuotta lokakuun lopulla syntyneenä (vaikka virallisesti onkin 8). Kun vähän tulkkailin puolaa niin löytyi kuva myös sen isästä Rossellista: http://www.bazakoni.pl/photos/00007537/0000006100_Rosselli.jpg (huomaa mielenkiintoinen kuskin ranteiden asento). Kora on rodultaan szlachetna pólkrew, jalo puolalainen ehkä suomennettuna?
 
Ongelmia:
Koran mielestä tänään lähes kaikki oli aika pelottavaa
hepo kulki turpa vasemmalle
väärät laukat
kiellot okserille
 
Parannusta:
kuski pysy kielloissa kyydissä
pysyin ite melko rauhallisena vaikka hepo hötkyili
palmut ei haitanneet hyppäämistä
selkä oli taas lähes ok
 
Videoista kiitos Suville. Kuviakin toivottavasti vielä tulossa.