Tänään oli ensimmäinen herätys valkoiseen maisemaan. En tosin edelleenkään ole nähnyt että sataisi lunta. Oma mittari näytti illalla +2 mutta monin paikoin taisi olla pakkasella. Luvassa oli oma tunti ja siellä koulua. Ratsuna nyt tuttuun tapaan Easy. Tallissa hepo oli paremmin ruodussa kun näytin kerran että osaan muutakin kuin uhkailla. Yhden naulansa pudottanut etukenkä on kuulemma löystynyt mutta kavioita putsatessa tai kovalla lattialla kävellessä en ole sitä vielä huomannut. Tilannetta seurataan.

 
Tunnin piti onnellisten heppojen ope. Luvassa vasta-asetuksia ja -taivutuksia. Alkuun mentiin kivan pitkä pätkä ensin käyntiä. Käynnissä hepo meinasi liikkua vähän tahmeasti. Ratsuja asetettiin neliöillä ulos kulmissa ja sivuilla suoristettiin. Aluksi tein tuon vähän väärin kun en ymmärtänyt että välillä pitää suoristaa. Easy ei myödännyt asetuksia läpi vaan tuntui että jouduin pitämään asetuksen ohjasta pitämällä/vetämällä. Käynnin jälkeen mentiin ravissa samaa. Pieniä hetkiä hepo oli vähän pyöreämpänä, yleensä heti kulman jälkeen ehkä askeleen verran mutta muuten mentiin turpa ylhäällä. Ja sama toiseen suuntaan. Oma paino oli välillä vinossa, vissiin kulmissa sisälle. Kuulosti hassulta kun hevosta suoristaessa piti päästää ulkoa läysemmäs. Itse olisin halunnut käyttää sisäohjaa ja sisäpohjetta enkä päästää ratsua pidemmäksi mutta tottelin kuitenkin. Omiin käsiin sai taas keskittyä että pysyivät satulan kynsienkatkomisalueen yläpuolella.
 
Sitten mentiin ympyrällä ja taivutettiin ulos sekä väistätettiin hepan takaosaakin ulos. Kysyin että tehdäänkö tätä sulkumaisesti niin vastaus oli että sehän on oikeastaan sulkua, mutta koska se tehdään väärään suuntaan niin sitä kutsutaan vastataivutukseksi. Tässä huomasin oman kokemattomuuteni sulkujen kanssa, sillä en tuntenut takapuolessani koska ratsu antoi hyviä askeleita. Välillä suoristin ja hain käyntiä reippaammaksi. Tuli kuulemma hyviäkin pätkiä ja välillä tuli käskyjä taputtaa heppaa mutta ite jäin vähän epätietoiseksi onnistumisista.
 
Laukassa Easy taas heilutteli päätä ja ope sanoi että se johtuu siitä ettei se hyväksy pohkeita kunnolla. Pitäisi laukassakin voida ratsastaa pohkeista eteen. Pohkeiden käyttö tuntuu kieltämättä vähän vaikealta kun hepo kaahottaa jo valmiiksi menemään. Mentiin ensin oikeaan kierrokseen ja laukattiin melko lujaa ja tahdittomasti. Tunsin kyllä että kovin laadukasta menoa ei mennä mutten osannut tehdä asialle ihmeitä. Ope käski hakea oman istunnan ensin kuntoon. Kummallisen helppoa siellä oli olla kyydissä epätasaisesta kaahottelusta huolimatta. Puolipidätteillä pitäisi tahdittaa menoa. Ei tullut kovin hyväksi. Jossain vaiheessa hepo veti lisäksi herneen nenään ja esitti taas pukkeja. Laskin niitä tunnin aikana 3. Ekaa kertaa kun mun kanssani venkoilee tasamaalla noin.
 
Laukassa yritettiin siis ratsastaa suoralla hevosella. Pohkeita haettiin käyttöön ottamalla hepo ensin kunnolliseen käyntiin ennen kuin nostan laukkaa. Ihan kuten olen itsenäisestikin tehnyt. Laukassa ohjeeksi tuli joko ottaa välillä käyntiin tai tehdä pieni voltti, jossa saa ratsastettua pohkeilla eteen. Se toimi ihan hyvin. Tuo pohkeiden käyttö laukassa on siis tulevan viikon treenauslistalla että saataisiin koulukisoissa laukattua ilman pään viskelyä. Taas vaikka hepo laukkasi välillä lujaakin niin sain sen sangen helposti laukasta käyntiin (ravin kautta tosin). Laukan lyhentäminen on edelleen se hankalampi juttu.
 
Loppua kohti open ohjeet mielestäni parani. Alkutunnista tuli paljon enemmän vastareaktioita ja ihmettelyä, lopputunnista tottelin kyseenalaistamatta ja olin kiitollinen huomiosta. Ehkä siksi, että koin itse olevani neuvoton. Loppuraveissa hepo oli jo paljon kivempi ratsastettava.
 
Ongelmia:
epätasaisuus
pukit
ei ollut tänäänkään kovin pyöreä
 
Parannusta:
lopuksi kuunteli hyvin