Estekisojen jälkeen ehdin huoahtaa kotona juuri kisahousujen pesemisen ja syömisen verran. Sitten nenä kohti Äimärautiota. Arvelin että meillä ois ollut koulutunti edellisen maastoesteilyn jälkeen mutta pelasin kuitenkin varman päälle ja otin kummatkin raipat ja turvaliivin mukaan. Se kannatti, sillä tänään olikin estetunti. Ratsukseni osui Dozzi. Eli aika paljon hämmästeltävää. Ajattelin että Krista yrittää saada mutkin suistumaan selästä kun en ole niitä taitojani Äimiksellä vielä esitellyt. Ratsukoita tunnilla oli aika monta, 8 yhden tarkkuudella. Laskin kyllä mutta unohdin jo. Pihalla oli +15 ja puolipilvistä ja me oltiin maneesissa. Tänään osasin hienosti ulkoistaa hevosen sisällehaun ja kunnostuksen.

 
Esteitä kasattiin maneesin keskelle jumppasarjaksi 5 estettä 6 metrin väleillä. Alkuverkassa Dozzi meni ihan nätisti mutta yritti välillä jättää pohjeapuni huomiotta. Muistelin edelliskertaa enkä antanut hepon lusmuilla. Jos reaktiota ei tullut niin siitä muistutettiin heti. Pahin paikallaan pomppiminen vältettiin mutta välillä (myöhemmin tunnilla) jos seistiin osastossa ja edellä oleva liikkui eteenpäin niin en saanut Dozzia pohkeista liikkeelle. Laukka nousi helposti koko tunnin.
 
Aluksi jumppasarja oli puomeina, aina kaksi rinnakkain ryppäänä. Ensin niistä ravailtiin yli, sitten mentiin laukalla. Vaihtoehdot oli joko 2 lyhyttä laukkaa tai 1 pitkä. Halusin mennä kahdella. Ihan täydellisesti ei mennyt mutta omasta mielestä ihan siedettävästi kuitenkin. Saatiin silti monta sakkokierrosta kun kaikki askeleet ei osuneet ja lopulta mentiin välit 1 laukalla ja sit onnistui.
 
Sitten esteet nostettiin ristikoiksi ja mentiin samaa "kiemurtelua" kuin maanantaina estevalkassa. Joko meni paljon paremmin tai sit arvostelu ei ollut niin tiukkaa. En oo kyllä varma että vaihtuko meidän laukat aina esteen päällä mutta Dozzi vaihteli puoliautomaattisesti sileälläkin lennosta. Voltin tein vaan ekalla kerralla kun en ehtinyt tajuta että mitä tapahtuu. Aluksi hypättiin eka ja vika takaseinää kohti joitakin kertoja, sit kakkonen ja nelonen kohti tallia. Dozzi meni melko reippaasti ja meni oma aikansa että pääsin sen hyppytyyliin kärryille. Välillä hypättiin tosi läheltä ja hypyssä hepon kaula kaareutu kummasti ihan ku se ois jäänyt tuijottamaan estettä, jonka juuri hyppäsi. Meidän meno parani mitä enemmän mentiin. Tasainen kääntäminenkin hahmottui kuskille pikkuhiljaa.
 
Sitten hypättiin jumppasarja suoraan. Ensiksi ristikoina joitakin kertoja. Meni ihan mukavasti. Sitten nostettiin 70 senttiin ja edelleen itellä meni omasta mielestä ihan ok. Ekalla kerralla unohdin toki taas takamukseni penkkiin hyppyjen välissä. Sitten tuli sanomista etten saa olla liikaa etukenossa. Suoristus onnistui vissiin ihan ok loppua kohti. Pohkeetkin muistin ainakin välillä pitää hypyissä kiinni. Dozzi ei kyllä ollut tekemässä mitään omiaan. Haaveilin jo että siihen ois loppunut mutta lopussa esteet nostettiin vielä 80 senttiin ja vika oli 90. Aluksi mentiin ihan ok, mutta lisää reippautta tms. kaivattiin, joten kaasutin vähän lisää. Sen jälkeen mentiinkin sit liian lujaa ja hätäisesti. Taisin siis ymmärtää ohjeet väärin. Kaivattiinkin isoja, rauhallisia laukka-askelia. Muutama uusintayritys tuli vielä, vähän rauhottui muttei edelleenkään tarpeeksi. Dozzi imi esteille hyvin ja ohjeeksi tuli pidättää suoristautumalla (en ihan tajunnut). Ekoilla kerroilla ristikoilla saatoin jäädä liikaa vetämään.
 
Kivan paljon ehdittiin tänäänkin hypätä. Dozzilla oli vissiin hyvä päivä, sillä oon nähnyt miten sekin osaa pöljäillä. Kaikki kuskit pysy kyydissä. Oma istunta hypyissä oli ainakin omasta mielestä lopputunnista jo kivan stabiili. Ehkä tosin olin vähän liiankin pystyssä ja suorin jaloin? Ainakin laukanvaihdot onnistu näppärästi sen kummemmin ajattelematta.
 
Ongelmia:
liian reipasta menoa jumpalla
hetkittäin huono reagointi pohkeeseen
 
Parannusta:
laukat nousi ja vaihtui helposti
ei kieltoja tai muutakaan pöljäilyä
istuin vissiin ihan ok