Sain kun sainkin Tellun myös toisena päivänä estekurssille. Ihanaa! Hepo oli hommissa jo edellisellä tunnilla ja me kasattiin sillä aikaa rata. 5 estettä, joista yhteen tuli maapuomit eteen ja taakse. Yksi okseri ja muut pystyjä, samanlainen linja kun eilenkin, 22 metriä väliksi (taisi olla siis eilenkin jotain muuta kuin 24 m). Mitattiin välejä kuuteen pekkaan eikä päästy yksimielisyyteen niin otin sitten kikka kolmosen käyttöön ja tiesin mistä löytyy mittanauha. Puolisen metriä liian vähän oli väliä. Ratsukoita oli taas eiliset 6, samoilla kokoonpanoilla. Kelinä oli pilvinen +19, ennusteen mukaan piti sataa (satoi päivällä) mutta oli kuivaa ja välillä pilkahteli aurinkokin.

 
Edellisen tunnin kuski kommentoi että Tellu oli ollut vähän löysä, onneksi oli kannukset ja että hepo oli mennyt ravissakin peräänannossa. Hyvin alkuverkattu ja pyöristelty heppa siis. Monta kierrosta ehdittiin mennä vielä käyntiä pitkin ohjin ennen ku alotettiin. Sitten tuli ohje että omatoimista verkkaa kevyessä ravissa 5 minuuttia eikä saa mennä urilla. Taivuttelin voltteja ja kiemurauria, tein muutaman siirtymän ja temponmuutoksia. Pyöreästä muodosta ei ollut tietoakaan ja sain kommenttia että pidä ulko-ohja tuella kun yritin välillä vähän vetää hepoa kaulasta linkkuun ja löysätä ulkoa. Sitten tuli kommentti että oikea laukka ja jokainen jää omalle ympyrälle. Me satuttiin olemaan metsän ja tien kulmassa joten jäätiin siihen. Muutaman kierroksen lollottelin menemään, sitten tajusin että elämä on paljon kivempaa jos työskentelen siinä laukassa. Rupesin sitten tekemään temponmuutoksia mutten paljoa ehtinyt kun tuli käsky mennä isompaa laukkaa. Tellu reagoi pohkeisiin vähän huonosti joten tänäänkin sai raipalla muistuttaa useamman kerran tunnin aikana. Isompi laukka löytyi ihan ok. Sitten piti lyhentää. Lyheni suht ok, sitten huomasin että melkeen kaikki muut meni jo käyntiä. Meille tuli käsky että vielä lyhyempää ja löytyihän sieltä vielä vähän, sitten päästiin käyntiin.
 
Alkuhypyt otettiin 2 kerrallaan pystylle, jossa oli puomit apuna. Vasemmassa kierroksessa Tellu painoi sisäpohjetta vasten ja valui puomin jälkeen ja hypyssä vasemmalle. Sain kommenttia myös siitä että roikun liikaa sisällä ja olen hypyissä liian suorin jaloin. Kun keskityin tuijottamaan opea enkä miettimään hyppyä sain jalkani rennommiksi. Lisäksi esteen jälkeen jalat kuulemma heiluvat liikaa. Taidettiin hypätä sitä vielä oikeaankin kierrokseen.
 
Käveltiin tovi pitkin ohjin ja samalla ope selitti että tänään yritetään mennä rataa mahdollisimman tasaisesti ja samalla laukalla alusta loppuun asti. Meidän hyppyvuoro oli vikana. Hypättiin 5 esteen rata. Ekalla kierroksella otettiin rauhallisesti ja tuli pari hassua hyppyä ja yksi väärä laukka. Linjalle tuli 6,5 laukkaa kun eka hyppy oli pieni (laukan korjaukseen meni liikaa aikaa) enkä pidättänyt sit tarpeeksi seitsemään. Jotenkin en hahmottanut sitä tänään niin hyvin ku eilen. Seuraavalla kierroksella päätin mennä isommin ja reippaammin, muut hypyt meni suht ok, mutta linjalle 6 kävi jo vähän ahtaaksi. Loppuun kaikki hyppäsi vielä kakkosen ja linjan kun se oli tänään vaikeinta. Me mentiin se rauhassa 7 laukalla, joka oli omasta mielestä ihan siisti. Sitten tuli käsky että ratavauhti päälle ja pelkkä linja kuudella sujuvasti. Ei mennyt ihan putkeen ekalla eikä tokallakaan. Jossain välissä okseri nousi 80 sentistä 95:een. Silti tultiin vissiin 2 vai 3 kertaa vielä ennen ku oli kunnolla hyvä ja tajusin mitä tein. Laukansäätely ei ollut näemmä tänään mulla ihan hallussa. Tokavikalla kerralla ponnistettiin 20 senttiä liian läheltä, vikalla kerralla erittäin hyvästä paikasta kuulemma. Sitä en ihan ymmärrä että jos linjalla ope sanoo että pidätä niin miksi en aina saanut mitään tehtyä? Luotinko enemmän omaan arviooni vauhdista ja ponnistuspaikasta vai jäädyinkö vaan? Kuitenkin tajusin mitä se sanoi ja mitä pitäisi tehdä.
 
Yksi viimeisistä hypyistä. Kuvasta kiitos Annelle.
 
Pahasti pieleen menneitä hyppyjä ei tänään esitetty ja joka kerta tein ite päätöksen (kuten eilenkin) että mitä tehdään enkä jättänyt Tellun päätettäväksi. Kovin pahasti en kertaakaan ollut edellä tai jäljessä hyppyä mutta kantapäät halusi välillä nousta. Kädet saattoi olla vähän miten sattuu, sillä Tellu ei ollut kovin pidäteherkällä päällä. Loppuraveissa sain Tellun pyöristymään ja toista kertaa elämässä myötäämään edestä. Jes! Oma viikkotunti jäi siis tämän takia välistä, ne oli maneesissa ja ratsukoita oli tunnilla vain 3.
 
Ongelmia:
olin liikaa kiinni sisäohjassa
jalat pitäisi pitää rentoina hypyissä ja muualla paikallaan
en totellut pidätyskäskyjä linjalla enkä tajua miksi
linja meni huonommin ku eilen
 
Parannusta:
ei kieltoja, ei pudotuksia, ei kyttäystä
vähemmän vääriä laukkoja ku eilen
Tellu ei hamunnut ruohoja tunnin aikana
pyöristyi loppuravissa
 
Todistusaineistoa siitä, että turpa oli hetkittäin alempana. Kuvasta kiitos Annelle.