Tiistaina oli kevyt läpiratsatuspäivä esteiden loikkimisen jälkeen. Ennen tuntia huomasin että yksi etukengän nauloista on löystynyt ja vääntynyt kengän yli, joten otin sen irti. Toivottavasti kenkä pysyy viidellä naulalla kiinni. Kelinä oli aurinkoinen +1 mutta oli kuitenkin niin kylmää että kenttä oli koppurana, siksi mentiin maneesiin. Koko maneesi omassa käytössä.

 
Alkuun harjoiteltiin suoraan menemistä. Vähän hepan pää vispasi mutta hetkittäin ihan ok-pätkiä kun kummatkin keskittyi. Mentiin sen jälkeen paljon voltteja ja siirtymiä. Tämä oli taas vähän hankalampi päivä enkä meinannut saada hepoa asettumaan oikealle. Siirtymissä pää nousi enkä saanut ratsua muutenkaan pyöristymään. Siirtymät oli kuitenkin täsmällisiä ja niitä sai tehtyä melko tiuhasti. Otin joka kirjaimen kohdalla raviin ja välissä aina siirsin käyntiin. Testattiin myös ravinsäätelyä ja yritin keskittyä tahdin säilyttämiseen.
 
Käynnissä meno oli kaikista tahmaisinta ja vauhti hyytyi pahasti. En vissiin ollut tarpeeksi jämyllä päällä käskemään kunnolla. Ympyröillä tehtiin laukka-ravi ja lopuksi laukka-käynti -siirtymiä. Oikea laukka nousi huonosti ja hepo kyttäili keskiovea tai peiliä ja oikoi sisälle.
 
Vasta loppuraveissa huomasin peilistä että ulkolapa on karkuteillä ja ulko-ohjani turhan löysällä. Tämä näkyi oikeaan kierrokseen paljon selvempänä. Loppukäynnit mentiin taluttaen ja kakkoja keräten. Siinä vasta hepo esitti että osaa kävellä reippaastikin.
 
Ongelmia:
pyöreys oli tänään hukassa
asettui huonosti
 
Parannusta:
loppukäynneissä heposta irtosi reipasta käyntiä perässäni
toimi talutettaessa kivasti