Tänäänkään yksi taivasalla ratsastus ei riittänyt. Piti päästä vielä tunnille. Olin vähän yllättynyt kun taas pääsin estetunnille ja arvelin että josko Hasse laitettaisiin näin pian uudestaan hyppyhommiin. Pieleen meni arvaus ja sain Koran. Katsoin listasta että se oli jo edellisellä tunnilla mutta katsoin väärin ja siinä lukikin että Kari on tunnilla. Kiirehän siinä sitten tuli ratsun laitossa, onneksi kuolainten laitto sujui suht sukkelasti. Martingaalitkin piti irrottaa koulusuitsista ja huolellisuudesta huolimatta sain ne ekalla kerralla mutkalle ohjiin.

 
Maneesissa parantelin vielä suitsitusta, Kora viskoi päätään mutta totesin etten voi löysätä turpahihnaa ja kaikki on kuten pitääkin. Kun olin päässyt satulaan ja saanut jalustimet säädettyä niin tiputin toisen hanskani. Ei kun alas noukkimaan ja uudestaan penkiltä kyytiin. Kora oli hitusen levoton mutta malttoi kuitenkin kävellä pitkin ohjin. Ratsukoita tunnilla oli kivasti vain 6. Esteitä oli maneesiin kasattu 4. Kaksi ristikkoa innarivälillä ja niistä kumpaankin suuntaan kaarevasti 4 laukan päähän pystyt.
 
Alkuverkassa treenattiin esteistuntaa. En meinannut tajuta open neuvoista mitään. Älä kallistu taakse, älä liian eteen. Paino takapuolelle, jes, sen tajusin. Mutta käski istua kulmikkaasti ja nostaa polvia. Sen ymmärsin että ei painoa jalustimille vaan satulaan mutta polvia nostamalla olisi jalat nousseet pois jalustimista. Yleensä kun mulle sanotaan että rentouta polvet alas. Valaistumista tässä ei siis tullut. Omasta mielestäni esteistunnassa painon pitäisi olla sekä jalustimilla että satulassa. Harjotusravissa mentiin pohkeenväistöä pitkällä sivulla (esteistunnassa, älä nojaa taakse) ja toisella puolella ravattiin neljän maapuomin yli. Väistö oli tosi hyvä juttu ja siinä sain Koraa vähän kuulolle ja rauhallisemmaksi. Puomeilla ja muualla viipotti menemään pää ylhäällä. Volteilla yritin taivuttaa mutta hepo tahtoi juosta pää vinossa vasemmalle. Ei kovin nättiä.
 
Laukassa tultiin sitten vuorotellen ensin pääty-ympyrä ja innariristikoiden yli. Hypyissä piti olla kevyessä istunnassa, muualla esteistunnassa. Ne meni ihan ok mutta tokalla kerralla menin ajattelemaan ponnistuspaikkaa ja sitten meni ihan pieleen. Sakkokierros vielä. Ope sanoi että anna laukata pikkusen enemmän ja myötää hypyissä vähän paremmin. Ensin siis oikea kierros. Vasempaan kierrokseen mentiin vaan kerran.
 
Tehtävänä hypättiin oikeasta laukasta aloittaen kaikki 4 estettä. Ekalla piti vaihtua laukka vasemmaksi ja vikan jälkeen jatkaa vasemmalle. Esteet oli siis loivalla kaarella. Estekorkeus oli n. 55 cm, eli ei huimaa. Kuudesta ratsastajasta yksi ei halunnut hypätä enempää, joten hyppääviä oli enää 5. Kora meni ekalla kerralla välit 4 laukalla ja hitusen turhan reippaasti. Seuraavalla kerralla hidastin tietoisesti mutta pieleen meni kun ekaan väliin tuli 4,5 laukkaa. Kolmannella kerralla heppa meni taas aika lujaa ja tiputti vikan. Sakkokierrokselle saatiin 3 vikaa estettä uudestaan. Sitten pysyivät kaikki ylhäällä. Vikaan väliin tuli jo 5 askelta kun mun mielestäni hepo hiljensi kyttäämään jotain katsomossa. Ope oli tästä eri mieltä ja sanoi että se johtui minun tekemisistäni. Samalla tiehen tuli kiemura mutta päästiin vikasta kuitenkin yli. Kommentteja tuli että hepo lähti välissä kiihdyttämään kun nojasin taakse.
 
Laukassa, varsinkin esteille lähestyttäessä Kora nyppi päätään laukassa. Ope sanoi että siitä tietää että ratsu on pohkeen edessä. Erilaista nyppimistä se olikin kuin semmonen ohjien kiskomisnypintä. Heilutteli tänään päätään myös talutettaessa.
 
Päivän lämpötilalukemat: tallilla -29, maneesissa -10, kotona -20.
 
Ongelmia:
Koran pää
muutamat väärät laukat
hitusen turhan reippaasti esteet
 
Parannusta:
kaikesta yli
ei narskuttanut kuin ihan vähän