Tänään ajoin tallille itsevarmuutta ja näyttämisen uhoa puhkuen. Kyllä minä sillä Koralla osaan hypätä tyylikkäästikin ja vaihtaa oikeat laukat paljon nopeammin esteiden jälkeen. En kuitenkaan saanut Koraa estevalkkaan toiveista huolimatta koska sillä on ollut niin paljon hyppyjä viimepäivinä. Tuli sitten arvattavissa oleva vaihtoehto eli Hasse. Pelhamit käyttöön mutta ei martingaaleja ettei mene liian kovaksi.

 
Esteet kasattiin maneesiin koska kaikki kalusto oli siellä. Tallin puolen pitkälle sivulle melko perälle pieni jumppa 6 metrin välillä (1 laukka). Toinen esteistä oli x-jalkojen päällä, toinen jakkaroilla. Siitä 26 metrin(?) päähän (7 laukkaa tänään) kaarevalle linjalle tuli okseri. Keskellä oli vielä laine ja portti 4 laukan välillä. Toisella pitkällä sivulla oli jumppasarja: maapuomi, ristikko, pysty ja okseri. Esteiden väleihin tuli 1 laukka ja välissä oli maapuomit helpottamassa sihtausta. Välit taisi olla 6 metriä? Kelinä pihalla oli aurinkoinen +11 ja meitä oli vain 4 valkassa. T-paita olisi jo ihan hyvä vaate maneesiin turvaliivin alle näillä keleillä.
 
Ennen open tuloa kävin osan esteistä näyttämässä Hasselle. Onneksi ei ollut vesimattoa joukossa. Vähän taas epäröi muttei niitä pahemmin pelännyt. Sitten ravattiin jonkun aikaa itsenäisesti. Mentiin pitkähkö alkuverkka. Keskiympyrällä tehtiin ohjatusti ratsun asettamista sisään ja ulos ja taivutettiin sisälle. Sekä ravissa että laukassa. Ravissa vasen kierros oli helpompi, siinä ratsu rentoutui. Oikeaan oli jännittyneempi. Laukassa lopulta kumpikin kierros toimi hyvin. Ongelma oli se, että hepo oli hetkittäin hyvin nahkea liikkumaan. Hitusen löysähkö ja pohkeen takana. Sain muistuttaa ihan napakasti että liikettä. Laukan jälkeen ravikin eteni paremmin. Sanomista tuli että pidä jalat ja nilkat aloillaan. Taisin naputella lisää vauhtia turhan tasaisesti. Liikkuihan se itekin.
 
Alkuun hypättiin 2 hypyn pikkujumppasarja muistaakseni kahdesti. Sen jälkeen piti siirtyä raviin ja käyntiin suoralla. Ravisiirtymä meinasi mennä vähän pitkäksi ja hepo valui vähän oikealle kohti uraa. Hypyt meni kuitenkin kivasti ja epäröimättä vaikken noita esteitä ollutkaan näyttänyt. Hassen laukka oli tänään aika jännää. Välillä tuntui että se vähän vie, välillä taas meni hitusen turhan hitaasti. Ja siinä kun antoi pohkeita niin reagoi turhan isosti. Aikamoista hienosäätöä. Sitten mukaan lisättiin 7 laukan päähän vasemmalle kaartaen okseri. Alkuhypyt meni taas hyvin, sitten vähän kiihdytti ja sitten rupesi hidastamaan kohti okseria. Saattoi hyvinkin tulla vaaditut 7 laukkaa mutta hyvin oli epätasaista. Päästiin siis okseristakin yli. En muista saatiinko uusintakierrosta.
 
Karilla oli huono päivä ja lopulta ope ehdotti ratsujen vaihtoa. Ajattelin että mikäpä siinä, voinhan Karilla käydä muutaman hypyn hyppäämässä. Alkuun laukkasin sen kanssa maneesia ympäri kumpaankin suuntaan ja siinä oli ihan fiksusti. Pohkeista lähti eteen, eteni kivan reippaasti, ei pöljäillyt. Jarruissa oli vähän vikaa ja hidastukset ei olleet kovin sulavia. Taistelu alotettiin okserista, josta Kari ei aiemmin suostunut enää maapuomeinakaan menemään yli. Ekalla kerralla tuli mullekin kielto. Taisi pohkeet olla liian hennolla käytöllä. Samalla keilattiin viereinen laine-este peruuttamalla nurin. Uudella yrityksellä laukassa Kari yritti lähteä vasemmalle metrikaupalla ennen estettä. Ei se niin onnistu vaan käänsin oikealle takaisin esteelle. Käytiin hetki hengähtämässä esteen edessä ja uutta yritystä. Nyt tuli taas vähän kiemuraa ja ehtipä Kari pysähtyäkin. Hyppäsi kuitenkin matalan esteen paikaltaan kun patistin. Muistin tietysti kehua. Seuraava yritys onnistui jo vähän helpommin. Lopulta hyppäsin pikkujumpan alle ja okserin perään. Vähän kiemuraa tuli tällekin matkalle mutta yli päästiin. Osa putosikin.
 
Tässä vaiheessa kuvittelin että pääsisin takaisin Hassen selkään. Väärin luultu. Seuraavaksi jumppasarjaa Karilla. Ensin maapuomeina, sitten pikkuesteinä. Lopulta perään laitettiin okseri, josta ope pelotteli että saattaa katsoa sitä. Ei se mitään kytännyt. Mentiinpä vielä yksi kierros, jolle okseria vähän nostettiin. Olisikohan jotain 60 - 70 cm ollut. Vähän valui välillä oikeaan reunaan eikä aina askel sopinut maapuomille. Hyvin kuitenkin nosteli itsensä esteistä yli. Välillä taisi tarttua puomi matkaan.
 
Karille tuli puuhassa hyvin kuuma. Minun kanssani se käyttäytyi nyt paljon fiksummin kuin edellisellä kerralla. Vähän harmitti etten päässyt jumppasarjaa Hassella hyppäämään. Olisikohan kiihdytellyt siinä pahasti? Mutta eipä tullut Hassen kanssa yhtään kieltoa tällä tunnilla. Laine ja portti jäivät sitten iteltä kokonaan hyppäämättä.
 
Ongelmia:
toimimattomat pohkeet
 
Parannusta:
hepot tuli ruotuun ja hyppäsi