Nyt kun meidän tunti on aikaistunut tunnilla niin monesti on varmaan heppojen nouto tarhasta ensimmäinen toimenpide. Sieltä se Sirkka ainakin tänään löytyi. Ratsastajia oli tunnilla tänään taas 9, joista 1 meni lähes itsenäisesti omalla kaistaleella. Pientä kritiikkiä siitä että tunnille otetaan selvästi alempitasoisia mukaan. Kelinä oli -3 pihalla ja me maneesissa.

 
Tunnin aiheena ei ollutkaan kouluvääntö vaan puomeja. Ehdin onneksi Venlan avustuksella vaihtaa kouluraipan estekeppiin. Jalustimista loppui reiät kesken ja taas oli lyhytjalkainen olo, kun kumpaankin jalustinhihnaan laitettiin kaksi kierrettä. Sirkan rungoton satulakin oli minulle uusi tuttavuus. En tykännyt koska painoi sisäreisiin keventäessä.
 
Ravissa Sirkka oli reipas mutta hallittavissa. Sisälle asetus oli välillä hankalaa mutta kovasti yritin, kulmissa meinasi vähän oikoa. Eniten sanomista taisi tulla nousevasta kantapäästä. Laukat mentiin alussa ympyrällä puomin yli hevoset omalla ja ponimmat omalla ympyrällä. Piti olla esteistunnassa. Ympyrällä Sirkka kuunteli hyvin ja varoi puomia niin tarkasti että osuttiin sille joka kerta eli viidesti kumpaankin suuntaan. Osa kerroista tultiin silti aika lähelle ja muutama taisi jäädä kauas. Siinä vaiheessa tuntui kuitenkin vielä suht helpolta. Miinuksena ratsulle että laukka oli vähän tahmeaa ja sisäpohjetta ei kuunnellut täysin. En uskaltanut raipata kun muuten tuntui melko lennokkaalta.
 
Tehtävänä mentiin isoa ovaalia laukalla, matkalla oli 6 puomia ja kaarteen kumpaankin puoleen piti saada sama askelmäärä, sivuilla mentiin sitten vaan suoraan. Ponit alotti ja muiden tehtävä oli mennä käyntiä sillä aikaa ja testata väistöillä että pohkeet on läpi. Väistöt meni ihan ok. Laukassa puomeilla rupesi tulemaan ongelmia. Ristilaukkaa, vastalaukkaa, kiihdytystä, hidastusta, pikkuloikkaa ja kuski ongelmissa. Yritä siinä sitten vielä asettaa menosuuntaan. Kun oikein kovasti keskityin niin osuin puomeille mutta aika monesti ne tuntuivat pölähtävän yhtäkkiä eteen. Kaarteissa Sirkka painoi sisäpohjetta vasten ja välillä mentiin mutkat suorina. Ja tämä siis normaalissa laukassa. Välissä mentiin taas käyntiä ja ponit laukkasi.
 
Seuraavalla kierroksella vaihdettiin suuntaa ja piti mennä reippaampaa laukkaa. Ongelmat vaan pahenivat. Vauhti ei pysynyt tasaisena, kaarteet oiottiin välillä entistä pahemmin ja ristilaukkoja ja vääriä laukkoja oli entistä enemmän. Ehkä puoli kierrosta onnistui parhaimmillaan ihan siedettävästi kerrallaan. Puomien ylikään hepo ei enää loikkinut niin varovasti kuin ympyrällä vaan askelvirheitäkin tuli. Puomeille osumiseen piti keskittyä tosissaan. Suorilla ratsu kiihdytti ja ennen puomia saattoi yhtäkkiä hiljentää. Eikä oikea kantapää pysynyt edelleenkään alhaalla. Sitten vielä käyntiä ponien laukatessa ja sama juttu toiseen suuntaan. Ei suurta parannusta. Yritystä oli mutta arvosanaksi antaisin tosta mulle ja Sirkalle ehkä 6,5.
 
Loppuravissa Sirkka meni hetkittäin ihan ok. Haastavinta oli saada se asettumaan sisään ilman että lapa karkaa ulos. Ulko-ohjan tasaisessa tuessakin kuskilla on treenaamista. Vauhtia meinasi aluksi olla vähän turhan paljon mutta siitä sitten hitusen rauhottui. Loppukäynneissä otin jalat pois jalustimista ja peilit kavalsivat että istuin ihan vinossa. Vasen jalka oli vaikka kuinka paljon alempana. En oikein tiedä olinko se minä vai satula, mutta yritin sitten kallistella jalkani samalle tasolle. Melkeen onnistui. Siinä tajusin että siitähän se johtui ettei oikea kantapää pysynyt alhaalla.
 
Ei jäänyt mikään mestariratsastajaolo tältä tunnilta. Enpä oo kyllä Sirkalla taas muutamaan kuukauteen mennyt, treenin puutteen piikkiin laitetaan. Onneksi ei sentäs sunnuntaina reväytetty(?) jalka vaivannut selässä ollessa. Ratsastuksen jälkeen sen taas tunsi ettei ole ihan kunnossa. Tunnin jälkeen jaksoin vielä kolottaa Sirkankin jalustinhihnoihin lisää reikiä, olinpas ahkera :)
 
Ongelmia:
oikea kantapää ei pysynyt alhaalla
hepo vähän levoton ja epätasainen puomitehtävässä
laukan vaihto takaisin oikeaksi puomeilla hankalaa, joka kerta kyllä onnistui lopulta (ravin kautta jos ei muuten)
 
Parannusta:
hevosen lavat pysyi suht ok hallussa
hepo ei sinkoillut eikä tahtonut nostaa itekseen laukkaa