Keskiviikkona ainoa vapaa heppa oli kuulemma Ruusu ja aiheena kavaletteja. Mikäs siinä. Tallilla sain ekana käydä hakemassa hepon sisään. Salli olisi kyllä tullut mielellään mutta Ruusun sai käydä hakemassa. Ja varusteiksi tunnille taas samat vermeet ku ennenkin (gramaanit, kannukset ja pitkä raippa). Mahduin pitkästä aikaa ekalle tunnille, joten meitä oli pienryhmässä vaan 6. Turvaliivin laitoin päälle varmuuden vuoksi. Kelinä oli aurinkoinen +19.

 
Kerrankin ehdin alkuverkata kunnolla. Ensin vähän käynnissä ja sitten ravissa kumpaankin suuntaan. Aluksi ravi oli taas vähän turhan reipasta ja tikittävää. Laukkaa mentiin vaan toiseen suuntaan (vasen?). Tällä kertaa ei tullut yhtään testailuja vaan hepo toimi moitteettomasti. Oikeassa kierroksessa oli taas vähän työläämpää saada kunnollinen tuki vasemmalle ohjalle ja saada oikea pohje läpi.
 
Alkutehtävänä mentiin laukassa kääntämisharjoituksia. Piti esittää käytännössä niin tiukat kurvit ku hevosesta lähtee. Ite ajattelin laukkapiruettia lopuksi vaikka aika kaukanahan me siitä oltiin. Ensin mentiin vasemmassa kierroksessa. Mun mielestä meni hyvin mutta kommentti oli että tiukemmin. Piti johtaa sisään ja huolehtia siitä että ulkojalka ei oo liian takana. Pienen taistelun jälkeen kelpasi. Hieman työlästähän se oli mutta vasen kierros se vasta tuskaa olikin. Kääntyi selvästi huonommin ja ulkokäsi väsyi tosi nopeasti. Yritin taas johtaa sisälle ja kääntää ulkopohkeella. Lopulta Ruusu rikkoi raville vaikka kuinka monesti. Mutta enpäs antanut sen kävellä vaikka olin ihan loppu itekin. Uusi laukka päälle ja kääntämistä niin kauan että kelpasi opelle.
 
Sitten mentiin taas edellisiltä viikoilta tuttua kiemurakavalettitehtävää. 5 kavalettia linjassa ja niitä hypättiin vinosti. Ensin oikeassa kierroksessa eka, tokan ja kolmannen ympäri voltti ja neljäs. Mentiin 3 vai 4 kierrosta. Ruusu yllätti taas positiivisesti. Ei yhtään kiemurteluja. Kun linjasin ekalle kavaletille niin piikkisuorasti yli. Miinuksena ettei laukka vaihtunut kertaakaan hypyssä vaikka lopulta jo muistin johtaakin. Ravin kautta yritin vaihtaa laukkaa. Voltilla en tainnut saada kertaakaan vasenta laukkaa nousemaan. Mentiin sitten toinen kavaletti lähes joka kerta ravissa. Oiskohan kertaalleen päästy se laukassa? Laukka nousi vaihtelevasti tokalta kavaletilta, välillä vääräkin vissiin. Kolmas kerta oli tunnin paras. Ja kertaalleen vasemmassa kierroksessa. Siinä sain laukan nousemaan voltillakin, mutta hypyissä laukat ei vaihtuneet. Volteilla taas meinasi välillä tulla kiire kääntää ennen nelosta.
 
Ruusu oli tänään kivan rauhallinen kunhan pahimmat alkutunnin täpinät oli saatu karistettua. Tehtävän helposta sujumisesta olin taas erittäin ilosesti yllättynyt. Ruusu meni paremmin suoraan vinohypyissä kuin moni kokeneempi konkari, myös edellisten tästä tehtävästä olevien kokemusteni perusteella. Parasta oli ehkä se, ettei kiemurreltu yhtään ylimääräistä koko tunnin aikana. Omaa vuoroa odotellessa yritin saada oikeaa pohjetta läpi ja testasin taas vähän väistöjäkin. Ihanan helposti väistää ainakin käynnissä. Hankalinta oli pitkin ohjin kävely kun päätä piti taas venyttää niin pitkälle alas että gramaaneista ja mun kädestäni loppui pituus kesken.
 
Tunnin jälkeen käytiin taas suihkussa. Ihanan rauhallisesti käyttäytyi siinäkin vaikka letkutin puhtaaksi vähän kummallisemmalla tekniikalla lyhyen vesiletkun takia. Tykkään tuosta hepasta joka kerran jälkeen enemmän. Sääli jos sen joku nyt ostaa. Liuta tallin hepoista on siis myynnissä ja tarkoitus saada 1 - 2 myytyä.
 
Ongelmia:
vasemman ohjan tuki oli hankala saada
ei vaihtanut laukkoja kavaleteilla
lopputunnista Ruusu taisi väsyä ja tiputteli laukasta raville
pitkin ohjin kävely on aika raskasta kun Ruusu venyttää päätä niin alas että gramaaneista loppuu pituus ja ne viistää maata
 
Parannusta:
ei kaahaillut
ei kieltoja
ei kiemurtelua
ei testailua
ihana <3