Tänäänkin ratsun sai valita itse. Nyt Grandi oli vapaana (ja Madona mennyt) niin otin mielissäni Grandin. Ratsukoita tunnilla oli 4 ja kelinä hieman pilvinen ja kovasti pimenevä nolla astetta. Valot saatiin onneksi jo melko alkutunnista päälle (aurinko laski tänään kello 18).

 
Kati rupesi laittamaan meitä ruotuun: kello 18 tuli ilmoitus että tunti alkaa. Kentällä ei ollut sillon vielä yhtään ratsukkoa. Ite olin ensimmäinen kuski paikalla, n. 5 min myöhässä. Sitten meni kyllä vähän extra-aikaa kun piti satulointia kohentaa. Jalustimet oli taas väärinpäin jalustinhihnoissa (en ymmärrä miten voi olla lähes joka kerta), tällä kertaa en jaksanut kääntää. Tänään alkuverkassa ei tullut sanomista etukenosta. Kädet yhteen kävi käsky. Laukan säätely toimi ihan ok, pitkillä sivuilla eteen ja lyhyillä sivuilla kiinni. Vähän nopeammin olisi voinut tulla takaisin mutta ihan ok.
 
Alkuun mentiin suoraa missä oli 14 metrin välein puomi, pysty (n. 40 - 50 cm) ja puomi. Kumpaankin väliin piti ensin saada 4 laukkaa. Grandi päätti testata mun hyppymotivaationi heti ekalla esteellä. Raipalla kaulalle ja yli mentiin. Sen jälkeen ei tarvinnut arpoa. Taisi mennä ihan ok alkukankeuden jälkeen. Laukkoja kyllä vaihteli siinä suoralla. Sitten piti saada ekaan väliin 4 ja tokaan 3 laukkaa. Se ei onnistunutkaan yhtään niin helposti kun luulin. Grandi löysi vauhdin aina vasta kulmaan kaahatessa. Vikalla kerralla sitten esteellä muistutin raipalla ja sit mentiinkin aika haipakkaa. Taisi 3 tulla.
 
Sitten oli kääntöharjoituksia. Pituushalkaisijan suuntaisesti oli kaksi pystyä (n. 55 - 60 cm) ja niiden yli voltattiin. Vasemmassa kierroksessa eka pysty, voltti vasemmalle ja uudestaan yli, oikealle, puolikkaan ympyrän jälkeen toinen pysty, vasemmalle voltti, uudestaan yli ja vasemmalle. Meidän ensimmäinen kierros oli aika kamala. Grandi hyppäsi vähän mistä sattuu ja kiihdytteli ihan reippaasti aina kohti esteitä. Meni kuitenkin kaikista yli ja pysyin kyydissä vaikka kertaalleen vähän horjahdinkin ja vetäisin vahingossa suusta kun Grandi päätti ottaa vielä yhden askeleen ennen hyppyä. Jalatkin kävi jossain hypyssä aika kaukana takana. Laukat taisi vaihtua kuten pitikin. Sitten hypättiin esteitä vinosti. Se meillä meni ihan ok sujuvasti ja laukat vaihtui kivasti. Muille tuli kommenttia oikomisesta niin me tehtiin sitten laaja tie juuri kuten pitikin.
 
Lopuksi ekaa pystyä nostettiin n. 70 senttiin ja sen edessä ja takana oli laukkapuomit. Vasemmassa kierroksessa mentiin. Ekalla kerralla Grandi kiihdytti ja loikkasi puomeista pahemmin välittämättä. Ite olin tyytyväinen että se meni yli eikä kieltänyt. Saatiin uusi yritys ja meni vähän paremmin. Ei mikään huippu siltikään. Laukka esteen jälkeen oli vissiin väärin tälläkin kertaa.
 
Loppua kohti Grandi rauhottui. Keventäessä lakkasi baanaamasta ja vähän jopa venytti eteen alas. Tunnin jälkeen malttoi seistä kaarrossa pitkin ohjin ihan rauhassa paikallaan kun ennen tuntia ei onnistunut millään. Huomasin taas että Grandi toimii paremmin kun sitä muistaa kehua. Varmasti toimisi vielä paremmin jos sillä menisi vähän useammin.
 
Ongelmia:
alkutunnista ponnisti mistä sattuu
 
Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
kuski pysyi kyydissä
hepo rauhottui loppua kohti