Taas sateinen maanantai hevostellessa. Tänään tunnille osui Tellu eikä Osku kuten taas epäilin. Arvelin myös että varmasti hypätään kun jätin turvaliivin kerrankin kotiin. Mentiin kuitenkin perus kouluvääntöä maneesissa vesisateen takia. Oli kuitenkin lämmintä, reilu parikymmentä astetta kun lähdin kotoa mutta vesisade tiputti lämpötilaa ja palatessa oli enää +14. Tarkenin tunnilla kuitenkin hienosti t-paidassa. Ratsukoita oli tunnilla 8 ja lisäksi 1 itsenäisesti menevä. Kiva oli taas Tellulla saada mennä muuallakin kuin kisoissa :)

 
Tellu oli jo edellisellä tunnilla hommissa, joten ei tarvinnut ennen tuntia puuhastella mitään. Jälkikäteen soimaan itseäni etten alottanut selkään päästyäni hommia nopeammin käynnissä, sillä käynnissä vääntö olisi ehkä onnistunut parhaiten. Ajattelin jo etukäteen edellisten koulukisojen kommenttia että asetukset ja taivutukset kun saisi paremmin läpi niin pisteet nousisi ja suunnittelin keskittyväni kulmiin ja volttailuun huolellisesti. Kävi niin onnellisesti että tunnin aiheena oli volttien pyörittely, huolelliset kulmat ja teiden kunnollinen seuraaminen.
 
Alkuverkan jälkeen istuttiin alas harjoitusraviin. Alkutunnista vissiin kuskit taas huiteli mistä sattuu niin laitettiin tekemään täsmällistä kouluvääntöä. Kahdeksikkomaisesti mentiin maneesissa eli käännettiin keskeltä radan poikki ja vaihdettiin suuntaa, tosin kunnon kulmilla. Kumpaankin "päätyneliöön" sitten tehtiin kaksi volttia kirjaimiin. Tellu meni melko tasaisesti mutta aavistuksen turhan hitaasti välillä. Asetukset volteilla oli kai ihan ok, kulmissa taivutukset ei menneet rehellisesti läpi vaan hepo liirasi kulmat etupainoisena runko suorana. Muutaman kulman tein käynnissä jotta ehdin taivuttaa kunnolla. Puolisen tuntia ois vissiin pitänyt ensin vääntää käynnissä. Ehdottomasti eniten sanomista tuli nousevista polvista ja kantapäistä. Istuin kuulemma kuitenkin hyvin satulassa, joten ilman jalustimia meno ei tähän auttaisi. Tunnustan myös ajatelleeni että helpompaa ois nostaa jalustimet pois mutta koska tätä täytyy treenata niin pidän ne jalassa. Välillä tuli ihan hyvääkin palautetta että oon melkeen oppimassa jalat alhaalla istumisen. Melko pitkä pätkä ravattiin tuota kuviota. En vissiin uurastanut tarpeeksi koska jaksoin ihan hyvin.
 
Sitten mentiin samaa kulmakahdeksikkoa mutta ilman voltteja ja päätyihin tehtiin pääty-ympyrät laukassa. Tellun ravi vähän kiihtyi kun laukka tuli mukaan kuvioihin mutta laukka nousi silti vähän hitaasti. Kertaalleen piti raipallakin muistuttaa. Samoin takaisin raviin siirtyminen oli hidas ja ravi sitten etupainoista kaahotusta kunnes otin kiinni ja tasapainotin. Ei mitään maailman ihaninta mutta suht tasaista menoa. Helppoon C:hen ihan kelvollista. Tellu oli taas kaikkea muuta kuin pyöreä mutta hetkittäin ei ollut ihan niin pitkänä kuin yleensä. Loppuravissa meni mukavasti kun sain taas keventää mutta kulmia ei edelleenkään menty niin tarkasti kuin olisin halunnut.
 
Enemmän estekisaajaksi profiloituneena olen mukavan pedantti myös koulupuolella. Mutta suurin osa estekisastakin ratsastetaan niiden esteiden välillä sileällä. Lopuksi vielä juonipaljastuksia: huomenna mennään puomeja ja toivoin että mentäisiin ilman satuloita, lisäksi ensi viikolle luvassa ainakin kaksi hyppykertaa Tellulla: estevalkka ja naapuritallin estekisat :D
 
Ongelmia:
omat polvet ei pysy alhaalla
taivutukset ei menneet kunnolla läpi
oikea käsi yrittää seilata kauas kaulalta
nyrkit ei pysy pystyssä eikä kantapäät alhaalla
 
Parannusta:
juuri meille sopiva treeni
polvet oli jo hetkittäin paremmin
en pomppinut satulassa
Tellu meni sieltä mistä halusinkin
voltit oli pyöreitä