Taas toteutettiin toivetunti ja lähdettiin hyppimään maastoesteitä. Ratsunani oli reipas Antti, josta kuulin ennen tuntia kaikenlaisia jänniä juttuja pukkilaukasta ja kaahauksesta kohti tallia. Etukäteen päätin että tuli mimmonen hepo tahansa niin tänään ratsastan kunnolla ja laitan sen niistä esteitä yli vaikka väkisin.

 
Ratsastajia oli tunnilla taas 9. Kelinä oli aurinkoinen n. +10 eli loistava maastoilma. Raipan jätin pois, koska en sitä kuulemma tarvi. Oli aika kalju olo ilman raippaa. Selkään nousin maneesissa ja alkuverkkailin siellä vähän itsekseni. Käynnissä Antti oli taas vähän laiskahko ja kulki turpa vasemmalla. Yritin taivutella mutta menestys ei ollut huimaa. Ravasinkin hitusen ja testasin jarrujen toimivuutta. Ravista pysähdykseen onnistui ihan hyvin ja taputtelin aina palkinnoksi. Sitten mentiin maastoon ja mentiin siellä alkuverkat taktisesti kahdessa ryhmässä. Me mentiin isompien hevosten kanssa vasemmalle, ravia sinne (jonnekin) ja laukalla takas. Antti kuunteli ihan hyvin mutta ois välillä halunnut mennä vähän lujempaa. Muutaman kerran piti vähän taistella siitä kumpi määrää askellajin.
 
Kun tultiin lenkiltä takas niin ponipoppoo oli saanut ekan esteen jo hypättyä. Perään vaan. Tuuli sano että anna laukata että Antti osaa kattoa ponnistuspaikan ite. Hyvin meni ja sain itekin laskettua laukat ennen estettä ja katottua mistä ponnistetaan. Ja sitten sama takas. Eli kapea ja suht matala este kun lähdetään reittiä pitkin oikealle niin siinä risteyksessä.
 
Sit mentiin lammelle ja lähdettiin treenaamaan portaiden laskeutumista. Eka kierros piti mennä käynnissä muttei Antti ihan malttanut. Tokalla kierroksella alkuun tuli vähän omaa mokaa kun seisoin paikallaan odottamassa omaa vuoroa niin Antti meinas hermostua. Aiemmin tein "ravilähtöjä" voltin kautta. Tokalla kerralla siis hypättiin ensin keltainen leveä este ja siihen perään sit portaat alas. Esteellä tuli kommenttia että mun takapuoli menee liian lähelle satulan takakaarta. Omasta mielestä meni ihan ok. Alhaalla Antti tosin teki melko tiukan käännöksen puun ympäri ja vähän horjahdin.
 
Lopuksi mentiin vielä tallin lähellä olevan kukkulan juurelle hyppäämään siinä oleva porras alas. Se ei enää mennytkään niin tyylillä. En tiä että enkö odottanut hyppyä vai olinko vaan liikaa menossa suoraan kun pitäisi kaartaa vähän vasemmalle. Tasapaino horjui kuitenkin hepan oikealla puolella. Mietin että tippuu, ei tipu, tippuu, ei tipu. Antti meinasi lähteä kiihdyttämään, ohjatkin lähes karkasi. Sain kuitenkin vasemmasta ohjasta sen verran kiinni ja kiskottua että Antti hiljensi ja sain kädet sen kaulan ympäri ja kavuttua takaisin omalle paikalleni satulaan. Siinä ois pitäny laukata mutta meiltä jäi sitten laukkaamatta. Olin vaan tyytyväinen omista orastavista ninjataidoistani.
 
Sitten käynnissä Anttia ois jo kovasti huvittanut lähteä tallia kohti vaikka ite olin sitä mieltä että odotetaan vielä pari viimestä hyppääjää. Maneesissa sitten menin puoli kierrosta laukkaa koska esteen jälkeen unohtu. Kivasti ja rauhallisesti meni vaikka asetus oli taas vähän minne sattuu.
 
Tällä kertaa maastoesteillä saatiin siis 6 hyppyä per ratsukko. Paremmin kun keväällä, jolloin tuli vaan 4. Mutta kovin monta hyppyä enempää tuossa ei tällä väkimäärällä ehdi. Tosin olihan nyt jonku verran taas ongelmiakin. Ja maastossa oli aika paljon muutakin väkeä, jotka vähän hidasti menoa. Ite olin Anttiin erittäin tyytyväinen kun se oli niin rauhallinen. Ei mitään pukkilaukkoja eikä pystyyn nousemisia. Itekin osasin olla rauhassa.
 
Ongelmia:
istunta alashypyissä ja ehkä vähän muissakin
 
Parannusta:
Antti oli tosi rauhallinen
minäkin olin rauhallinen
ei kieltoja
pysyin kyydissä
normihypyille löyty ponnistuspaikat hyvin eikä tullu miniaskelia
yritin keskittyä pitämään käsiä vähän ylempänä