Vähän roikkumaan jäänyt mahdollisen vuokrahepan toinen testaus tuli nyt ajankohtaiseksi. Hepo oli lähtenyt laitumelle, joten testailupaikka oli Kempeleessä. Kelinä oli aurinkoinen +25 ja hevonen lähes paarmojen peittämänä. Tuntui että ötökät kiusasi kaikkia aika pahasti.

 
Mukana ollut opastaja sai kunnian käydä selässä ensin. Minä menin seuraavaksi. Tällä kertaa rentoa tasaisella työskentelyä. Väinö käyttäytyi kummallakin nätisti. Ihan yhtä pyöreänä ei menty kuin viimeksi mutta eipä olleet kädetkään tämän jälkeen puuroa. Ei yllättäviä sinkoiluita ja laukka nousi ravistakin. Käynnistä saatiin muutama hienokin nosto. Vähän oli jopa tahmeaa menoa. Muutaman askeleen kokeilin väistöäkin mutta mitään erikoisempia kuvioita ei tehty, perustyöskentelyä ja vähän siirtymiä. Väinö tuntui hitusen laiskalta, johtui osin varmaan kuumuudestakin ja loppua kohti laukkakin nousi aina vaan sitkaammin. Asetuksia en meinannut saada kunnolla läpi. Alle puoli tuntia olin selässä, josta viimeiset 10 minuuttia varmaan loppuverkkaa. Eteen ja alas jäi vähän epämääräisesti puolitiehen ja etuviistoon.
 
Laitumella olo on kuulemma parantanut Väinön käytöstä ja sinkoiluja ei ole esiintynyt. Mennessä arvoin ein ja ehkän välillä, nyt olen taas siinä ehkässä. Meni paljon paremmin kuin viimeksi mutta toisaalta ei ollut piiskaajaa paikalla. Väinö on heinäkuun loppuun (jos nyt en väärin muista) tuolla laitumella, joten Kempeleeseen asti olisi kuljettava. Mutta eipä ainakaan kaduta että kävin uusintakokeilulla.
 
miinusta:
kaukana
ei esteitä tuolla?
omat rahat loppuu
ei pääse kisaamaan (ainakaan paljoa)
 
parannusta/plussia:
meni paljon kivemmin
valkkoihin vois päästä (minne?)