Etukäteen säätiedotus lupasi taas ties mitä syysmyrksyjä ja kaameaa vesisadetta. Toisin kävi ja taas pysyin koko reissun kuivana. Mennessä näin lisäksi ekaa kertaa elämässäni sateenkaaren vaikkei satanut eikä paistanut aurinko. Ylempänä oli siis eri keli. Lämmintä oli kuitenkin +17 ja pilvisyys vähän väheni. Melkeen ehti hämärtyäkin.

 
Hepoa on taas liikutettu vasta 2 päivää kevyesti (mahaoireita viime viikolla). Tänäänkin oli siis suht kevyt päivä luvassa. Tallille mennessä selvisi että kentälle on tullut viime hetken valmennus. Kaksi ratsukkoa ja ope, mahtuisin kuulemma joukkoon. Ajattelin sitten mennä hitusen myöhemmin ratsastamaan, jottei oltaisi koko aikaa kaikki kerralla. Puolisen tuntia sain venytettyä aloitusta kun laitoin ruokia ensin. Lopulta päätin mennä alkukäynnitkin maastolenkillä. Hepolle plussat että kulki maastossa pitkin ohjin rauhassa ja kyttäämättä. Menosuuntaan vähän turhankin rauhassa, takaisinpäin kiihtyi hauskasti.
 
Kentällä meni valitettavan iso osa omasta keskittymisestä siihen että pohdin miten ei oltaisi valmennuksen tiellä. Aika hyvin onnistuinkin mutta oma ratsastus varmasti kärsi. Easylla ei ollut muutenkaan hyvä kenttäpäivä vaan hepo liikkui hyvin tahmeasti, asettui huonosti ja viskoi päätään. Alkuun lähinnä volttailtiin ravissa. Tehtiin myös pätkät avo-yritystä ja vähän pohkeenväistöjä. Väistöt käynnissä olivat kohtuutonta matelua. Välikäynnit otettiin pidemmän kaavan mukaan.
 
Laukassa hepo innostui kaahottamaan. Laukka nousi hyvin, tosin kaksi muuta ratsukkoa olivat jo laukassa. Mentiin ensin vasempaan suuntaan jokunen kierros ja käveltiin pitkä pätkä välissä. Sitten mentiin vielä muutama laukkavoltti kun valmennettavat teki edelleen samaa laukkatehtävää. Oikeaan kierrokseen mentiin vähän valmennuksen vanavedessä laukkavoltteja ja välissä käyntiä. Alaspäin siirtymät ei meillä olleet kovin hienoja, joten meidän laukkatehtävä siirtyi melko pian kuuliaisuus- ja ravivolttailutehtäväksi. Loppuun ravailtiin vielä kun valkkalaiset laukkasi. Tänään tuntui että perusasioidenkin kanssa oli aika paljon neuvottelua. Se yllätti että laukan jälkeen hepo ei tarjonnutkaan vauhdikasta ravia vaan vauhti oli edelleen pikemminkin täi tervassa. En viitsinyt hepoa kovin pitkään kiusata kun se ei selvästi kovin mielellään ravannut. Mentiin siis käyntiä pitkin ohjin ja käytiin vielä minilenkillä maastossa. Valmennus oli loppumaisillaan kun poistuttiin kentältä, eli aikataulun alkuvenytyksestä ei ollut mitään hyötyä.
 
Ongelmia:
kuski ei saanut keskityttyä kunnolla
hepo oli käynnissä ja ravissa tahmea
viskoi päätä
laukassa kaahotti
 
Parannusta:
maastossa ei kyttäillyt eikä roska-autokaan pelottanut
tallissa oli tavallista rauhallisempi
ei pukitellut laukannostoissa (jota on kuulemma viimeaikoina tehnyt)