Virpitallien testaus jatkui torstaina estevalkalla. Ratsukseni oli ensin merkattu Pipers mutta sitten omistaja soitti että mulle Hertta. Mikäs siinä. Hertta oli hoitaessa kiltisti aloillaan eikä pahemmin kiinnittänyt harjailijaan huomiota. Hepo oli jo valmiiksi märkä. Olikohan ollut tunnilla ja pesulla? Satuloidessa huomio kiinnittyi hepan mahaan, joka oli melko valtava kun satulavyö roikkui maassa asti. Jalustimiin piti laittaa kierteet ja silti tuntui pitkähköiltä.

 
Tunti mentiin kentällä. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja kelinä pilvistyvä ja pimenevä +18. Esteitä oltiin kasattu toiselle sivulle jumppasarja puolikkaista kavaleista ja toiselle sivulle 14 metrin linjalle pystyt. Hepo tuntui hyvin tellumaiselta. Torinhevostamma, Tellua tosin korkeampi. Netissä lukee että n. 160 cm mutta sanoisin että vielä vähän enemmän. Koulutustasona he A ja re 100 cm, syntynyt 2003. Herttakin aloitti melko pitkänä, etupainoisena ja tasaisena menijänä. Yritin taivutella ja taipuminen ainakin parani alkujäykkyydestä. Ensin mentiin käynnissä itsenäisesti, väistöjä, avoja ja siirtymiä oli ohje.
 
Ravissa mentiin maapuomien ja puolikkaiden kavalettien yli. Kavalettien (5 kpl) väleinä oli 2,5 metriä. Kavaleteista välillä kiiruhdettiin, välillä mentiin liian hitaasti. Onneksi tuli paljon hyviäkin kertoja. Maapuomien yli piti mennä kevyessä istunnassa. Lopulta välillä piti siirtyä käyntiin edelleen kevyessä istunnassa pysyen. Tuntu että jalat karkaili. Tätä mentiin kumpaankin suuntaan. Kommenttina tuli ainakin että käsiä lähemmäs toisiaan.
 
Hertan kanssa maapuomeilla. Tässäkin pistää silmään erilailla olevat kantapäät. Kuvasta kiitos Annelle.
 
Sit mentiin laukassa. Hertta meni välillä vähän pitkänä mutta suht ok päästiin kavaleteista edelleen yli. Testasin myös 14 metrin maapuomiväliäkin. Ekalla kerralla siihen tuli 6 laukkaa, seuraavalla kerralla yritin viittä ja onnistu. Hyvä että treenasin salaa sillä seuraavaksi ruvettiin tulemaan linjaa. Alkuun eka oli maapuomi ja toka pikkupystynä. Kahdesti mentiin viidellä laukalla, sit kuudella. Kertaalleen muistutin raipalla kun laukka ei noussut mielestäni tarpeeksi hyvin. Hepo pukitti protestiksi ja vaihtoi laukan vääräksi. Muuten laukat nousi suht kivasti. Väliin vaaditut askelmäärätkin onnistui hyvin, varsinkin siihen nähden kun olin taas ekaa kertaa uudella hepalla.
 
Sitten kummatkin nousi pystyiksi ja pikkuhiljaa niitä nosteltiin. Edelleen mentiin kuudella askeleella. Vasta n. 80 sentin jälkeen ruvettiin menemään väli viidellä. Kertaalleen meillä putosi eka kun tultiin liian löysänä. Minne jäi tasapainottavat puolipidätteet? Näemmä tuokin piti sitten kokeilla kantapään kautta vaikka tuloksen ois voinut arvata. Lopussa oli ehkä 90 cm ja päästiin kivasti yli. Välillä väli kyllä meinas jäädä vähän ahtaaksi. Linjalla sain kommenttia että voisin myödätä vielä reilummin ja siihen yritin sitten keskittyä. Omasta mielestä parani.
 
 
Tykkäsin tunnin ilmapiiristä kovasti. Mukavan olosia ratsastajia. Mulle erikoinen estetunti siinä mielessä että koko tunnin aikana kellään ei tullut yhtään kieltoa. Ongelmatonta menoa siis.
 
Ongelmia:
hepo oli välillä vähän pitkä
vähän kolisi välillä
pitäisi myödätä paremmin hypyissä, loppua kohti parani
nyrkit pystyyn!
 
Parannusta:
tosi tasanen
ei kieltoja kellään koko tunnin aikana
ei loikittu kovin kaukaa
sain laukkaa lyhennettyä hyvin vaikka menikin ehkä vähän löysäksi