Koulukisoissa lähdin kisaamaan KenCup pisteistä tänäkin vuonna Tellun kanssa. Siksi siis estekisahepallani koulukisoihin. Kovin hyvää menestystä en etukäteen meille povannut sillä en saa Tellua kulkemaan mitenkään päin pyöreänä. Keskityin siis naamioimaan meidät pääsiäisteeman mukaan ja yrittämään ratsastaa siististi. Kisaohjelmana meillä oli helppo C:2 2000 (pdf). Tämän ohjelman olen mennyt kerran aikaisemmin, Koivikon kisoissa Grandin kanssa noin vuosi sitten prosenteilla 51,364.

 
Tellu oli vasta viety pihalle kun tulin tallille, joten ei ollut kuulemma suotavaa ottaa sitä heti sisään. Maltoin sitten mieleni vähän turhankin pitkään, sillä hevosen laitossa tuli lopulta melko kiire. Tellua ei olisi kyllä yhtään huvittanutkaan tulla sisälle. Naamioinniksi Tellu sai jäniksenkorvat ja töpöhännän, siitä tuli siis pääsiäispupu. Harjan letittäminen jäi sitten ajanpuutteen takia tekemättä. Kuski oli naamioitunut virpomisnoidaksi. Verkka oli kentällä, ensin käytiin siis turha reissu maneesissa (jossa itse kisat oli). Verkka-aikaa meillä oli kentällä alle 10 minuuttia ja pakko taas tunnustaa että kiireen tuntu vaikutti omaan ratsastukseeni ja sohelsin menemään vähän sinnepäin. Ei kovin täsmällistä verkkaratsastusta. Lävistäjän suunnanmuutoksissa Tellu vaihtoi laukat ja siitä olin eniten huolissani.
 
Pääsiäisen aikaan voi näkyä pääsiäisjänöjä. Kuvasta kiitos Suville.
 
Kun päästiin maneesiin niin taidettiin olla jo seuraavana vuorossa radalle. Siinä ei siis enää ihmeitä tehty. Oma suoritusvuoro oli siis kahdeksantena. Tutustumiskierroksella radalla Tellu yllättäen kyttäsi tuomaria eikä olisi suostunut radan takakulmaan ollenkaan. Siinä sitten taisteltiin kulmassa kun saatiin lähtömerkki. Ajattelin jo että tästä ei hyvää seuraa. Voltattiin kuitenkin onnistuneesti kulmaan ja lähdettiin alottamaan suoritusta. Tellu meni nätisti eikä enää ihmetellyt tuomariakaan. Ihan suoraan ei silti päästy vaan pientä kiemurointia tuli alkuun. Radan parhaat pisteet (7) tuli jälkimmäisestä täyskaarrosta, "esitti tasapainoisen kuvion vaikkei asetu rehellisesti". Huonoimmat pisteet (5) tuli jälkimmäisestä suunnanmuutoksesta laukassa, "lopussa vaihtaa ristille, muuten hyvin kuljetettu". Ensimmäisen suunnanmuutoksen menin vähän yliasetetulla ja siksi myös poikittavalla hevosella. Toisen lopussa yritin saada jo raville ja sitten tunsin että nyt tulee jotain ei-toivottua laukka-askellusta. Pääosin pisteet olivat kutosta. Eniten taisin olla huolissani omasta pomppimisestani ja siitä miten jalat hakkasivat jalustimiin. Yllättäen se ei näytä videolla yhtään niin pahalta. Perussiisti suoritus, jopa "mukava, tasainen kokonaisuus" tuomarin mielestä ja alakerrassakin pelkkää kutosta. Parannusehdotuksina oli että täsmennä asetus + taivutus niin saat numerot ylemmäs.
 
Taustalla jänön mielestä aavistuksen pelottava tuomari. Töpöhäntä ei ainakaan pyöreänä kulje. Kuvasta kiitos Kikille.
 
Pisteitä tuli 134 eli prosentteina 60,909. Huimasti paremmin kuin Grandin kanssa. Hyvin yllättäen tämä tulos vei palkinnoille asti. Tellulla! Koulukisoissa! Olin aika ihmeissäni. 26 ratsukosta sijoituttiin viidensiksi. Keltainen ruusuke ja 2 cup-pistettä :) Ensimmäinen sijoitus itellä cup-kisoissa. Jee! Palkintojenjaossa mulle jaettiin lisäksi viime vuodelta SRL:n B-merkki. Aavistuksen noloa oli kyllä saada se helpon C:n palkintojenjaossa.
 
 
Jänöstä löytyy myös pakki. Kuvasta kiitos Kikille.