Toinen maanantai Virpitalleilla ja ratsukseni osui taas Vallu. Hepo ei ollut taaskaan mennyt edelliseen 3 päivään tunneilla mutta oli juoksutettu päivällä. Pahimmat liikavirrat pois siis. Hoitaessa oli hevosiksi. Nyt huomasin että aika pullea tuo Vallukin on. Ratsukoita oli tunnilla 6 ja oltiin pihalla. Alkuun vähän huolestutti että jos hepo oikein kaahottaa niin pysytäänköhän langoissa. Onneksi oli paljon viimekertaa rauhallisempi. Kelinä tuulinen +17 ja jälkikäteen totean että ei t-paitakeli. Ei ollut kylmä mutta kurkkukipu iski.

 
Kun otin ohjat niin Vallu pyörähti heti pyöreäksi. Tänään ei ollut niin paljon taistelua. Meni paljon suorempanakin. Taivutuksia piti kuulemma tehdä vielä tehokkaammin ja sisäpohje ratsastaa läpi. Tunnustan että pohkeet oli taas turhan kevyellä työllä. Oikea kantapää taas nousi ja siitäkin tuli sanomista. Selästä ilman peilejä oli paha sanoa menikö hepo jo kuolaimen taakse kun laski turpaansa niin alas ja välillä taisi mennäkin. Alkuravit meni ihan ok muttei kovin tasaisesti. Välillä vähän kiiruhdettiin, liirattiin enkä saanut taivutuksia läpi. Parhaimmillaan meni letkeästi ja taipui kulmiin. Alkuverkassa laukattiin oikealle ja nosto oli taas hankala. Hetkittäin hepo taas juoksenteli pää taivaissakin. Laukka nousi kuitenkin viimeviikkoista paremmin vaikka ope kommentoikin ettei kovin hienoja nostoja ollut. Oli sentäs nostoja. Taas tiputteli raville mutta nyt sain laukan nostettua suht hyvin takas. Ope tahtoi että otin ravin paremmin haltuun ennen uutta nostoa. Vikalla kerralla tahdoin tehdä siirtymän raville itse enkä antanut hepan valua. Laukassa hepo oli myös tosi pitkä ja raskas edestä. Hankala istua kunnolla ilman etukenoa. Kun yritin lyhentää niin rikkoi raville.
 
Päivän tehtävänä mentiin kolmikaarista niin, että kenttä oli jaettu nelikaariseksi puomeilla mutta jätettiin viimenen kaistale käyttämättä. Alkuun mentiin käynnissä ja pysäytettiin keskilinjalle. Paremminkin olisi voinut mennä. Sitten mentiin ravissa ja tehtiin suoristuskohtiin käyntiinsiirtymät. Niissä ois pitänyt käyttää enemmän istuntaa. Hetken jälkeen ruvettiin menemään suorat kohdat ravilisäyksillä ja kaarteet vähän rauhallisemmin. Lisäykset ei oikeen irronneet vaan jäi aika vaisuiksi ja kun yritin kaarteeseen ottaa menoa ohjista kiinni niin Vallu nakkasi turpansa korkeuksiin. Sen jälkeen tuli käsky tehdä paljon voltteja ja ratsastaa taivutukset läpi. Niissä oli hetkittäin aina parannettavaa. Lopulta tajusin miten ravin saa istumalla takas ilman että ohjista tarvii vetää, se auttoi siihen että turpa rupesi pysymään alhaalla kuten pitääkin. Lisäykset oli edelleen vähän vaisuja ja ope kommentoi että Vallu näyttää siltä että sillä ois jumeja. Omaan istuntaankin tuli taas paljon korjattavaa: oikea kantapää alas, lantio auki, etukeno pois ja kädet ylemmäs.
 
Lopulta ruvettiin nostamaan vikaan kaarteeseen vasen laukka. Povasin meille ongelmia mutta melko vähällä selvittiin. Laukka nousi alusta asti suht hyvin, ei pahoja kiihdyttelyjä. Pientä ennakointia oli havaittavissa, sillä nostoa edeltävä kaarre meinasi mennä pipariksi ja läpijuoksuksi kerta toisensa jälkeen. Nostot parani toistojen lisääntyessä ja laukan lievä liikareippauskin tuli haltuun. Ruminta tässä oli siirtymät laukasta raviin, joissa hepo monesti nosti päätään.
 
Loppuraveissa Vallu oli huomattavasti alkutuntia helpompi. Tunti meni melko äkkiä. Alkuun kuvittelin että kolmikaarisen vääntäminen olisi pitkästyttävää mutta kun pääsin kunnolla viilaamisen makuun niin homma oli oikeastaan jo nautinnollista. Kun tarpeeksi keskittyi niin jälki oli ihan hyvää. Pohkeiden käyttöä ois voinut vielä tehostaa ja ratsastaa kaikkialla tehokkaammin istunnalla. Ens viikolle tulee sit eri heppa sillä mennään kuulemma esteitä.
 
Ongelmia:
edellen turpa kävi monta kertaa tunnin aikana taivaissa
oikean laukan nosto
oma istunta
pohkeiden huono käyttö
 
Parannusta:
rauhallisempaa menoa ku viimeksi
harjotusravissa oli mukavan helppo istua