Olin melko yllättynyt kun tälle isommallekin estekurssille ratsukseni oli merkitty Sentti. Ensin tietysti huolestuin siitä, että jos estekorkeudet nousevat paljon yli 60 sentin niin tömähdän kyydistä alas kun en Sentin hypyissä osaa olla. Kelinä oli pihalla jäätävä -21 ja ratsukoita meidän ryhmässämme 5. Näemmä ryhmät oli jaettu "tätiryhmään" ja "teiniryhmään", tasoista en sano mitään kun en jälkimmäisen ryhmän hyppyjä ollut katsomassa. Esteitä kasattiin maneesiin kuusi aikamoiseen rykelmään melko lähekkäin toisiaan.

 
Ennen tuntia Tuuli sanoi että Sentti hyppää pikkuesteitä ihan hyvin, eli metriin asti. Itellä pikkuesteiden raja on n. 70 senttiä. Ratsaille nousussa hepo oli melko rauhaton eikä malttanut seistä aloillaan. Satuloinnissakin oli parantamisen varaa, joten loikkasin vielä alas ja siirsin satulaa edemmäs. Tällä kertaa satulana oli Tuulin hieno estesatula. Taas oli aavistuksen lyhytjalkainen olo kun jalustimet olivat vikoissa rei'issä. Ei sentäs tehnyt mieli laittaa kierteitä.
 
Alkuverkka jäi vähän lyhyeksi, joten ravailu aloitettiin suoraan puomeille. Pisaran muotoinen tie: puomien yli (2 vierekäkin) vasemmassa kierroksessa sisään, voltti oikealle ja toisten puomien yli ja sitten vasemmalle. Ekalla kerralla saatiin Tiinalta melkeen kehuja tasaisesta tahdista kunnes jälkimmäisillä puomeilla Sentti innostui laukkaan. Seuraavalla kerralla mentiin kuulemma liian hitaasti ja voltilla vauhti hyytyi. Sitten rupesi sujumaan paremmin, suurin ongelma oli voltilta ulospäin luisuminen. Ja sitten sama toiseen suuntaan, meni ok.
 
Seuraavaksi taidettiin hypätä kaksi pystyä, en ihan varmasti muista. Ekalle mentiin tosi kivasti ja laskin askeleet ja ponnistuspaikan kohdilleen, kaarteessa vähän kiihdytti ja tokalle tultiin vähän pidempänä. Käsky kävi että lyhennä. Taidettiin mennä kahdesti. Sitten mentiin tiukahkoa käännöstä okseri, puomi ja pysty. Puomin ja pystyn väliin 1 laukka. Ihan ok mutta ainahan sitä jotain vois parantaa. Taidettiin sekin mennä kahdesti. Estekorkeus oli jotain 60 hujakoilla.
 
Sitten mentiin 7 hypyn ratana vasemmassa kierroksessa sisään, okseri, tiukka vasen pystylle, oikealle toiselle pystylle, vasemmalle okserille, vasemmalle pystylle, oikealle pystylle, ja vasemmalle okserille (sama ku eka). Aika tiukkoja käännöksiä ja melko lyhyet tiet. Aiemmin tuli jo sanomista että pitäisi johtaa paremmin ja katsoa minne on menossa. Nyt sain jo muutaman kerran laukan vaihtumaan esteillä. Muutaman kerran sitten vähän pompittiin paikallamme mutta kyllä se lopulta taisi aina vaihtua. Ihan hyviä hyppyjä, vikalla vaan nousin vähän korkeammalle satulasta. Palautetta tuli että saisi edetä vähän paremmin. Olin kuitenkin tyytyväinen. Mentiin se ekana ja sitten meni aika tovi muiden hypätessä. Ravailtiin vähän etten ois jäätynyt ihan pystyyn. Ravissa meni ihanasti.
 
Lopuksi hypättiin vielä kaksi pystyä, meille estekorkeus oli 80 cm. Sentti eteni hyvin, ponnistuspaikka osui hyvin ja loikattiin kummatkin aikamoisella ilmavaralla. Luulin ensin että esteet oli metrisiä mutta ehkä me semmoset metrin loikat tehtiin. Jälkimmäinen oli vähemmän tyylikäs mutta hyvin meni.
 
Kiva ensimmäinen kurssipäivä vaikka itellä jäi hitusen lyhyeksi alun satulasäädön takia. Muutaman hypyn enemmän olisin voinut mennä. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt mun ja Sentin yhteistyön parantumisesta. Ehkä osaltaan auttoi se, että esteet pysyi melko matalina. Nyt sitten kuitenkin toivon että saisin mennä Sentillä huomennakin, on se sen verran ihana. Nuorten hevosten aluemestari syksyltä 2010.
 
Ongelmia:
tuli kylmä
sisäreisi taas vähän juili
 
Parannusta:
ponnistuspaikat osui paremmin kuin viikko sitten
en hypännyt niin korkealle satulasta kuin viimeksi