Tänään talli oli melko autio päivällä. Menin Sirkalla kentällä, lämmintä alle +4 ja pilvistä. Koko kenttä omassa käytössä. Hepo tuntui alusta asti vähän tahmealta. Ei liikkunut käynnissä kunnolla pitkin ohjin eikä tuntumallakaan. Mentiin edelleen ihan perusratsastusta. Huolellisia kulmia ja siirtymiä. Ravissakin meno oli yllättävän tahmaista. Pitkillä sivuilla ja lävistäjillä sain hetkittäin hoputettua reippaampaan menoon mutta välillä melkeen pysähtyi kulmiin. Toinen vaihtoehto oli liirata kulmat erittäin kaarevaa uraa pitkin suorana. Hepo ei kyttäillyt mitään mutta oli silti sellainen olo ettei se keskittynyt minuun ja pyyntöihini. Alkuun rassasi oma tehoton meno ja välillä turhan pitkinä lepattavat ohjat.

 
Melko pitkään mentiin käyntiä ja ravia. Kulmat onnistui hetkittäin hyvin mutta heti perään tuli taas liirauksia. Meni aika pitkään ennen kuin rupesin olemaan tyytyväinen. Myös siirtymät raviin vaativat yleensä useamman pyynnön. Yritin herkistellä hevosta nopeammaksi ja vähän parani. Laukka nousi aluksi tokalla yrityksellä. Laukattiin tovi ympyrällä ja sitten toiseenkin suuntaan. Vauhtia sai pyytää useampaan otteeseen lisää. Laukat ei vaihtuneet tänäänkään kun kolmikaarisella testasin. Hienosti meni kaarteet vastalaukassa. Menin sitten muutaman kolmikaarisen vaihtaen laukat ravin kautta. Tässä vaiheessa saatoin iloita siitä että laukat nousivat helposti. Vähän lisää rullausta ja vauhtia ois ollut laukkaan kiva saada.
 
Ravissa lopuksi hepo liikkui vähän paremmin. Ensin tehtiin nelikaarista ja siinä meno oli vielä vähän hissuttelua. Isommille ympyröille siirryttäessä vauhti vihdoin parani ilman että tarvi itse olla hoputtamassa. Eteen ja alas ratsastus onnistui jotenkuten. Melko pian ratsu oli lähes nollatuntumalla edestä eikä venyttänyt itse pidemmälle. Pysyi kuitenkin hyvin alhaalla. Loppuun sain hepon myös pitkin ohjin kävellessä venyttämään askelta ja liikkumaan reippaammin eteen. Takas tallille otettiin taas talutustreenejä.
 
Ongelmia:
tahmeus
 
Parannusta:
lopussa laukat nousi hyvin
ihan loppua kohti ratsu reipastui