Olin ihan varma että meillä ois ollut koulutunti. Olin kuitenkin väärässä ja luvassa oli kavaletteja. Erikoista hommassa oli se, että hepoille käskettiin laittaa etusuojat (yleensä vaan hypätessä) ja listassa luki että ajoissa rakentamaan (yleensä vaan esteet kasataan). Ratsunani oli Vieno ja vähän jo jännitti että mimmosia loikkia on luvassa kun turvaliivikään ei ollut mukana. Toisaalta ei ois ollut turvaliivikelikään kun oli aurinkoista ja n. +28. Ratsukoita tunnilla oli 9.

 
Kenttä pölisi taas jonku verran ja tuuli lisäksi niin että pöllysi välillä ylempänäkin. Alkuverkassa Vieno oli vähän jäykähkö. Reunaruohot veti puoleensa. Sekä ravi että laukka oli aika rauhallisia. Laukkaa piti taas säädellä ja lyhentää. Ei oikeen meillä onnistunut muttei onneksi hirmu lujaakaan menty. Jonkin verran pitkänä kuitenkin. Volteilla sai vähän menoa himmailtua.
 
Kavalettitehtävä oli viimeviikolta tuttu. 5 kavalettia peräkkäin jumppasarjana mutta niitä hypättiin vaan vinoon. Aluksi oikeassa kierroksessa eka ja nelonen. Väliin kakkosen ja kolmosen ympärille voltti jos laukka ei vaihtunut hypyssä. Kahdesti niin enkä saanut vissiin laukkaa vaihtumaan kertaakaan. Aluksi tultiin mukavan rauhallisesti. Suoristus onnistui hyvin mutta laukat ei vaihtuneet johtamisyrityksistä huolimatta. Sitten vaihdettiin suuntaa ja tultiin tästä suunnasta ykkönen ja nelonen (ehkä?). Vieno rupesi kiihtymään enkä saanut sitä enää kunnolla rauhalliseen laukkaan. Vissiin kahdesti tultiin näinkin. Voltit hyppyjen väliin oli vähän hätäisiä kun en meinannut ehtiä kääntää.
 
Lopuksi hypättiin vielä eestaas lenkki. Oikeassa kierroksessa sisään, 2. ja 5.(?), käännös taaksepäin ja 2. ja 5. toiseen suuntaan. Joka tapauksessa aina 2 oli välissä. Vieno meni reippaasti enkä saanut laukkaa vaihdettua väleillä kovin nopeasti. Päädyssä meinasi oikeasti tulla kiire ja sitten taas nousi kädet ja istunta keveni. Tokavikalla hypyllä laukka vaihtui mutta tein kuitenkin voltin. Siinä hepo rupesi jo rauhottumaan ja vika hyppy meni kivan rauhassa. Siinä ei tarvinnut enää vaihtaa laukkaa.
 
Kovin paljon ei siis hypelty (keskimmäinen kavaletti jäi kokonaan hyppäämättä) ja suurin osa oli pitkin ohjin kävelyä. Sitten kun Vieno rupesi kiihtymään laukassa niin pidin sitten ohjat lyhyenä kävellessäkin ja työskentelin siellä. Käynnissä sai kaulan pyöreäksi. Loppuravissa pyöristyi sitten volteilla, suoraan mennessä nousi ylemmäs. Aika kevyt tunti mutta kuuma tuli jo pelkän porotuksen takia.
 
Ponnistuspaikkojen kattominen jäi aika vähiin itellä mutta Vieno meni tosi tasaisesti. Ei kieltänyt, kytännyt, kiihdytellyt pahasti eikä hypännyt isosti. Sain suoristettua linjoille hyvin ja hepo hoiti oman osuutensa paitsi laukkojen vaihtamiset. Vienon kanssa yhteistyö näemmä paranee pikkuhiljaa. Laukka on edelleen pitkää muttei enää niin pitkää kuin talvella
 
Ongelmia:
tahmeus alussa, lopussa liika vauhti
hätäisiä voltteja
laukat vaihtu huonosti
kädet nousi ja istunta meni rumaksi kun pidätteet ei toimineet
 
Parannusta:
ei kieltoja
kaikki pysy kyydissä
kun tuli useampi hyppy peräkkäin niin rauhottu loppua kohti