Lauantaina sain aikatauluni soviteltua siten, että vihdoin pääsin osallistumaan Äimiksen estekisoihin. Keväällä missasin kaikki päällekkäisyyksien ja pakkasperumisten takia. Nämä kisat tuli alle viikon varotusajalla. Toisin kuin Aaltiksella niin jokainen heppa saa mennä kolme rataa eikä kuskien osallistumiskertoja oo rajoitettu. Siitä huolimatta hyviä heppoja jäi kokonaan pois kisoista kuskin puuttuessa (Elli). Melko moni kuski taas meni useamman radan eri hevosilla. Ite en ollut niin innokkaissa kisatunnelmissa kun en edelleenkään ole suosikkiesteheppaa löytänyt. Ratsuksi kahdesti testattu Riksu eli Rica, jolla en tätä ennen ollut rataa hypännyt.

 
Sileän verkka käynnissä ja ravissa mentiin maneesissa. Hyppäsin selkään kun luokka alkoi ja melko pitkään kävelin alkuun pitkin ohjin. Oma lähtövuoro oli alunperin 11., lopulta 13. Osallistujia luokassa oli 20. Riksu oli yllättävän rauhallinen, lähes veltohko, kun muistelin että olisi ollut säpäkkä. Eteen, kiinni, käännökset ja vähän sivuillekin kuului tällä kertaa omaan verkkasuunnitelmaan. Jotain olen siis oppinut. Maneesissa meni ihan ok.
 
Pihalla säätelin hepoa laukassa eteen ja kiinni. Rohkeasti sain pyytää että irtosi reippaampaa laukkaa. Alkuun vähän yritti kyttäillä autoja ja aidoilla olevaa yleisöä. Verkkahypyt hypättiin vähän turhan kaukaa. Sitten testasin myös isommasta vauhdista hyppyjä ja vinohyppyjä. Kertaalleen roiskaistiin tosi kaukaa ja meinattiin vähän törmäillä kun ite keikuin kyydissä esteen jälkeen miten sattuu. Pahoittelin aiheuttamaani hämmennystä. Verkkahyppyjä olisi pitänyt saada lähtemään vähän lähempää mutta eipä ollut valmentajaa paikalla opastamassa.
 
Mentiin siis turvallisesti 70 cm kun en ole Riksunkaan kisakäyttäytymisestä perillä. Arvosteluna oli ekaa kertaa mulle 367.2 eli perusvaiheen jälkeen odotetaan uusi lähtömerkki ja mennään sitten vasta uusintaan eli kakkosvaiheelle. Mitään pelotteluesteitä radalla ei ollut, johteita vaan. Perusvaiheessa oli 8 estettä, 9 loikkaa ja uusinnassa 5 estettä, 6 loikkaa eli yhteensä 15 loikkaa. Ehkä välitauon takia ei tuntunut pitkältä. Rataan tutustuin jo kasausvaiheessa. Sen jälkeen muutin vielä suunnitelmaa mennä uusinnassa kympiltä yhdelletoista kakkosen sisäpuolelta.
 
Okserilla radalla. Kuvasta kiitos Olgalle.
 
Radalla Riksu eteni ihan ok omasta mielestä. Hypättiin edelleen vähän turhan kaukaa, mutta olin hypyissä kuitenkin ihan ok mukana. Muutaman kerran hepo lähti esteen jälkeen kiihdyttelemään omasta mielestä vähän liikaa ja sain pidättää aika isosti että sain sen kiinni. Puhdas perusrata rauhallisella vauhdilla. Uusinnassa menin ysin jälkeen kympille S-reittiä, jota en nähnyt kenenkään muun menevän. Ensin oikealle ja sitten vasemmalle, laukan sain vaihtumaan askeleessa vaikken sitä yhtään etukäteen harjotellut. Riksu kääntyi jopa yllättävän hyvin. Sitten vaan reippaasti ja esteiden välistä maaliin. Videolta meno ei näytä kovin vauhdikkaalta mutta aika riitti jaettuun kakkossijaan. Eli viilaamista löytyy vielä. Kaverilta tuli kommenttia että miksi kierrettiin seiska ennen kymppiä. Sen edestä ois kyllä voinut mennä jos olisin arvannut ohjauksen olevan noin hyvin hallussa. Toista kautta ysiltä kympille ois myös löytynyt ihan hyvä reitti, jota en jostain kumman syystä älynnyt ennen kun näin muiden siitä menevän.
 
Este 6 ja/tai 11. Kuvasta kiitos Olgalle.
 
Riksunkin kanssa pitäisi harjotella lujempaa menemistä. Että tietäisin missä vaiheessa hevonen lähtee lapasesta ja lakkaa hyppäämästä esteiden yli tai rupeaa pudottamaan. Kunniakierroksella hepo lähti kiihdyttelemään ja ite mietin vähän jännityksellä että pysyykö hanskassa. Annoin kuitenkin mennä.
 
Kisaleffat, ensin perusrata, sitten uusinta:
 
Kuski näyttää tyytyväiseltä, ratsu ei. Kuvasta kiitos Olgalle.