Tiistaina päädyin taas tallille. Mahduin hyvin mukaan kun tuntilaisia entisessä ryhmässäni oli lopulta vain 4. Olin mielissäni kun luin listasta että menen Aksulla. Vielä enemmän olin mielissäni kun huomasin että se on jo ekalla tunnilla hommissa. Kelinä oli aurinkoinen +7 ja tunnit oli kentällä.

 
Alkuverkat mentiin itsenäisesti ja Aksu tuntui tosi kivalta. Olihan se iso Easyn jälkeen. Kun etupäätä vähän kevensi ja pyysi takaosaa töihin niin kuvittelisin että ratsu liikkui melkoisen pyöreänä koko tunnin. Vähän tahtoi viipottaa turpa vasemmalle.
 
Tehtäviä varten siirryttiin isolle ympyrälle. Alkuun mentiin harjotusravia ja siitä muutama siirtymä, seis tai käyntiin. Tarkoituksena pitää ratsupaketti kasassa ja ohjat kädessä siirtymässäkin. Ekalla kerralla Aksu valahti pitkäksi ja kun pysähdyksessä yritin pyytää pyöreämmäksi niin peruutti ja poikitti. Tämä parani myöhemmin mutta siirtymät alaspäin ei olleet ihan niin keveitä kuin olisivat voineet olla. Väliin mentiin käyntiä ja siinäkin Aksu liikkui kivasti eteen pyöreänä. Täyskaarrossa vähän hyytyi mutta eteni kun muistin muistutuksesta pyytää. Oli suht helppoa.
 
Harjotusravissa meiltä pyydettiin vähän isompaa ravia. Kyllähän Aksusta lähti kun pyysi mutta kuski meinasi pomppia alkuun aika pahasti. Ope sanoi aika monesti tunnin aikana että jalat alas ja polvet rennoksi. Yritin kyllä mutta jalustimet hakkasi ravissa jalkoihin. Ja meidän höykytys oli kuulemma vasta harjoitusravia. Tulipahan ainakin vatsalihaksille töitä. Kun pääsin juonesta kiinni niin tiesin aika hyvin mimmosta menoa haettiin. Muutaman kerran joutui ope pyytämään meiltä aktiivisempaa ravia tai aktiivisempia takajalkoja. Raipalla pieniä kosketuksia. Monesti osasin korjata itekin. Saatiin siis myös paljon kehuja että hyvältä näyttää. Oikeaan kierrokseen asetettiin hetki uloskin.
 
Reippaan ravin jälkeen ajattelin myös reipasta laukkaa. Ope käski kuitenkin hidastaa ja ajatella enemmän koottua laukkaa. Tosi lyhyesti sitten mentiin, ainakin omasta mielestä. Ravissa oltiin ohiteltu muita niin laukassa muut meni meistä ohi. Ope kommentoi että ihanan energistä. Sitten säädettiin pikkuhiljaa vauhtia isommaksi. Ohje oli että jos nyt mennään 21 km/h niin ajattele että menisitte 23 km/h. Gps paljasti että eihän meillä ollut laukassa vauhtia ravia enempää vaan mentiin vain noin 14 km/h jos laitteeseen on luottaminen. Näköjään yhden ympyräkierroksen aikana on tullut vain 3 mittauspistettä laukassa. Arvelisin siis että todellinen nopeus oli enemmän.
 
Laukassakin välillä aktivoitiin takasia raipalla. Hyvin Aksu jaksoi ilman että valahti pitkäksi. Ite mietin että huh kun raskasta simulaattorin laukkaan verrattuna. Aksua ei laukassa höyhenenkevyellä tuntumalla voinut pitää (tai en osannut) ja sen askel oli niin isoa että lihakset huhki. Jalkojen rentoutus oli edelleen haastavaa vaikka aavistuksen paremmin onnistui kuin ravissa. Vaikka laukka oli hyvin kasattua niin siirtymä laukasta käyntiin ei silti ollut puhdas. Kertaalleen nosti väärän laukankin.
 
Tunti meni tosi äkkiä. Olipa ihanaa! Kerrankin pääsi ratsastamaan niitä hienosäätöjä. Taisi mennä varsin mallikkaasti, ainakin kehuja tuli paljon. Loppukäynneissä pitkin ohjin Aksu sitten säikähti jotain ja pomppasi laukalle. Päätin että en tipu ja keräilin ohjia. Hepo ei onneksi ollut täysiä poistumassa paikalta. Vaikka tasapaino horjui niin sain sen verran pidätettyä ja käännettyä ettei kovin pitkälle pompittu. Nopeasti hepo sitten rauhottuikin. Pysyinpä kyydissä! Säpsyihän se Aksu puskissa rapistelevia lintuja tunnin aikanakin mutta oli niin hommissa ettei kovin paljon ehtinyt niitä miettiä.
 
Ongelmia:
jalat ei pysy alhaalla ja rentoina
 
Parannusta:
oli tosi kivaa!
hepo meni koko tunnin tosi kivasti
päästiin hienosäätöasteelle